Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Οι επιδρομές στη Συρία ήταν προς το συμφέρον της Βρετανίας, όχι αποτέλεσμα πίεσης του Trump

May: Οι επιδρομές στη Συρία ήταν προς το συμφέρον της Βρετανίας, όχι αποτέλεσμα πίεσης του Trump
Η απόφαση της Βρετανίας να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Συρίας ήταν προς το εθνικό συμφέρον της χώρας και όχι το αποτέλεσμα πίεσης του Trump, δήλωσε η Theresa May
Η απόφαση της Βρετανίας να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές εναντίον της Συρίας ήταν προς το εθνικό συμφέρον της χώρας και όχι το αποτέλεσμα πίεσης του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, δήλωσε σήμερα (16/4/2018) στο βρετανικό κοινοβούλιο η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May.
«Δεν το κάναμε αυτό επειδή ο πρόεδρος Trump μας το ζήτησε, το κάναμε επειδή πιστεύαμε ότι ήταν το σωστό που έπρεπε να γίνει, και δεν είμαστε οι μόνοι.
Υπάρχει μια ευρεία διεθνής στήριξη για τη δράση που αναλάβαμε», τόνισε η May.
Σημειώνεται ότι η βρετανίδα πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπη με επικρίσεις επειδή παρέκαμψε το κοινοβούλιο και αποφάσισε να συμμετάσχει με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία στις αεροπορικές επιδρομές του Σαββάτου (14/4).
Παράλληλα, η May δήλωσε ότι η Βρετανία είναι αποφασισμένη να αποτρέψει μια «παγίωση»της χρήσης χημικών όπλων.
Ερωτηθείσα εάν θα μπορούσε να διατάξει νέα χτυπήματα εάν διαπιστωθεί στο μέλλον ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα, η βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε:
«Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για τη βούλησή μας να διασφαλίσουμε ότι δεν μπορούμε να δούμε μια κατάσταση όπου παγιώνεται η χρήση χημικών όπλων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης