Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σουηδία προαναγγέλλει αυστηρότερους νόμους μετεγκατάστασης για μη Ευρωπαίους πολίτες

tags :
Η Σουηδία προαναγγέλλει αυστηρότερους νόμους μετεγκατάστασης για μη Ευρωπαίους πολίτες
Αυστηρότερους νόμους μετεγκατάστασης για μη Ευρωπαίους πολίτες προαναγγέλλει η Σουηδέζα υπουργός Οικονομικών 
Έφθασε πλέον η στιγμή η Σουηδία να θέσει αυστηρότερους νόμους μετεγκατάστασης για τους πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) που επιδιώκουν μη εξειδικευμένες θέσεις εργασίας, ανέφερε η υπουργός Οικονομικών της σκανδιναβικής χώρας, κα Magdalena Andersson.
«Λαμβάνοντας υπόψη τις πολλές νέες αφίξεις (στη Σουηδία) πολιτών που πρέπει να εισέλθουν στην αγορά εργασίας, δεν βλέπω την ανάγκη για πρόσληψη προσωπικού από άλλες ηπείρους.
Θα πρέπει να υπάρχουν αφίξεις στις περιοχές της Σουηδία όπου χρειάζεται εργαζόμενοι δεξιότητες, γιατροί ή μηχανικοί για παράδειγμα.
Από την άλλη πλευρά, δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί πρέπει να έχουμε τους πιο γενναιόδωρους κανόνες -στον Ο.Ο.Σ.Α.- για την ανειδίκευτη μετανάστευση εργατικού δυναμικού», σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Andersson, μιλώντας στην εφημερίδα «Svenska Dagbladet».
Να σημειωθεί ότι, το 2017, περίπου 15.500 άτομα από τρίτες χώρες -εκτός Ε.Ε.- έλαβαν άδειες εργασίας στη Σουηδία, με σχεδόν το ένα τρίτο να παρουσιάζει μόρφωση υποδεέστερη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας Υπηρεσίας Μετανάστευσης.
Για τους τρεις πρώτους μήνες του 2018, το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει ακόμη και το 70%.
Ο Σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός κ. Stefan Löfven ζήτησε, επίσης, τον περασμένο Φεβρουάριο αλλαγές στους κανόνες περί μετανάστευσης εργατικού δυναμικού, υπογραμμίζοντας ότι οι θέσεις εργασίας που απαιτούν ελάχιστη ή καθόλου εκπαίδευση πρέπει να καλυφθούν πρώτα από άνεργους που βρίσκονται ήδη στη Σουηδία.

Διαβάστε: Σουηδία: Έκκληση από τους CEOs για μη απέλαση των εξειδικευμένων μεταναστών

Αν και το ποσοστό ανεργίας της Σουηδίας είναι σχετικά χαμηλό στο 6,2%, είναι υψηλότερο από τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση και σε πολύ μακριά από τον φιλόδοξο στόχο για το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας εντός της Ε.Ε., έως το 2020.

Διαβάστε: Η Σουηδία σκληραίνει τη στάση της απέναντι στους μουσουλμάνους – Προτείνει τέλος στα σχολεία που «δεν πρεσβεύουν τις αξίες της»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης