ΗΠΑ-Βρετανία: Χάκερς υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία «μόλυναν» ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε όλον τον κόσμο

ΗΠΑ-Βρετανία: Χάκερς υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία «μόλυναν» ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε όλον τον κόσμο
Νέες καταγγελίες της Δύσης για τις δραστηριότητες της Μόσχας στον κυβερνοχώρο
Χάκερς (hackers) υποστηριζόμενοι από τη ρωσική κυβέρνηση, έχουν μολύνει δρομολογητές (routers) ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλον τον κόσμο, στο πλαίσιο εκστρατείας κυβερνοκατασκοπείας που στοχεύει κυβερνητικές υπηρεσίες, επιχειρήσεις και υποδομές κρίσιμης σημασίας, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησαν οι αρμόδιες αρχές σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ηνωμένο Βασίλειο.
Ειδικότερα, στόχος των κυβερνοπειρατών είναι ρούτερς που συγκροτούν βασικό τμήμα της υποδομής του διαδικτύου, σε μια εκστρατεία κυβερνοκατασκοπείας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για να εξαπολυθούν επιθέσεις.
«Οταν βλέπουμε κακόβουλη δραστηρικότητα στο διαδίκτυο, είτε προέρχεται από το Κρεμλίνο είτε από άλλους κακόβουλους δράστες, θα την αποκρούσουμε», ανέφερε ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για θέματα κυβερνοασφάλειας, ενώ, από την πλευρά του, ο επικεφαλής του βρετανικού Κέντρου Εθνικής Κυβερνοασφάλειας, υποστήριξε ότι μπορεί να έχουν μπει στο στόχαστρο «εκατομμύρια μηχανήματα» για να χρησιμοποιηθούν «σε περιόδους εντάσεων».
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους, οι ρωσικές επιθέσεις έχουν επηρεάσει πολλούς και ποικίλους οργανισμούς, όπως παρόχους ιντερνετικών υπηρεσιών, ιδιωτικές εταιρείες και παρόχους κρίσιμων υποδομών. Ο Μάρτιν πρόσθεσε ότι οι αρχές παρακολουθούν την εκστρατεία αυτή εδώ και περίπου έναν χρόνο και την τακτική της για μεγαλύτερο διάστημα.
Οι Αμερικανοί και Βρετανοί αξιωματούχοι υπογράμμισαν ότι σκοπεύουν να εκδόσουν από κοινού μια προειδοποίηση για τις επιθέσεις αυτές.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS