Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση: Το 75% των Αυστριακών απορρίπτουν την ένταξη της Τουρκία στην ΕΕ

tags :
Δημοσκόπηση: Το 75% των Αυστριακών απορρίπτουν την ένταξη της Τουρκία στην ΕΕ
Κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, οι Αυστριακοί 
Κατηγορηματικά απορρίπτουν το ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι πολίτες της Αυστρίας, όπως απορρέει από τη δημοσκόπηση της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαϊκής Πολιτικής, ενόψει της αυριανής (17 Απριλίου 2018) δημοσιοποίησης της νέας Έκθεσης Προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ειδικότερα, το 75% των ερωτηθέντων δηλώνει αντίθετο στην ένταξη της Τουρκίας στο ευρωπαϊκό μπλοκ, με μόλις το 9% να υποστηρίζει τη συμμετοχή των γειτόνων μας στην Ε.Ε..
Το ποσοστό υποστήριξης είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί στην έρευνα.
Το 13% των ερωτηθέντων δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το θέμα.
Εντός της τελευταίας δεκαετίας, το υψηλότερο ποσοστό απόρριψης από τους Αυστριακούς μίας ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., ήτοι στο 80%, είχε καταγραφεί σε δημοσκόπηση της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαϊκής Πολιτικής τον Νοέμβριο του 2016.
Παράλληλα, οι Αυστριακοί απορρίπτουν την ένταξη της ΠΓΔΜ σε ποσοστό 41%, ενώ το 26% την υποστηρίζει, του Μαυροβουνίου το 39% (υπέρ είναι το 27%), ενώ την υψηλότερη αποδοχή, με ποσοστό 31% και ποσοστό απόρριψης 36%, εμφανίζει η Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
Υπενθυμίζεται ότι, με πρόταση της νέας αυστριακής κυβέρνηση του FPÖ, αναμένεται να απελαθούν από την Αυστρία 18.500 άτομα τουρκικής καταγωγής που κρίνεται ότι δεν έχουν δικαίωμα παραμονής στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης