Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σημαντικό προβάδισμα Vodafone - Wind για την απόκτηση της Forthnet

Σημαντικό προβάδισμα Vodafone - Wind για την απόκτηση της Forthnet
Τι ζητά τώρα η Nomura από τους υποψήφιους επενδυτές -  Η διαφοροποιήσεις στην στρατηγική των προτάσεων που έχουν υποβληθεί
Σημαντικό προβάδισμα στην προσπάθεια απόκτησης της Forthnet μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη από τη Nomura για λογαριασμό των τεσσάρων συστημικών τραπεζών που είναι και δανειστές έχει  σύμφωνα με πληροφορίες η κοινοπραξία Vodafone - Wind.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει ολοκληρωθεί το στάδιο της αξιολόγησης των προσφορών και τώρα ζητούνται επιπλέον στοιχεία και εγγυήσεις από όλους τους υποψηφίους τα οποία θα εξασφαλίσουν την πραγματοποίηση της συναλλαγής εφ όσον επέλθει συμφωνία.
Η παροχή των στοιχείων αυτών θα πρέπει να γίνει τις επόμενες ημέρες.
Όποιος από τους υποψηφίους  δεν προσκομίσει τα στοιχεία και τις αποδείξεις που έχουν ζητηθεί θα αποκλειστεί άμεσα από τη διαδικασία.
Πάντως σε κάθε περίπτωση αν δεν υπάρξει κάποια έκπληξη οι πιθανότητες να καταλήξει η εταιρία στο κοινοπρακτικό σχήμα Vodafone-Wind είναι ιδιαίτερα αυξημένες.
Επισημαίνεται ότι πέραν της κοινοπραξίας Vodafone-Wind της που είναι ήδη και μέτοχοι της Forthnet προσφορά για την απόκτηση της εταιρίας προέβαλαν η κοινοπραξία Athena – Odyssey, η Pillarstone, το κοινό σχήμα των funds Golden Tree και Cyrus (οι  μεγαλύτεροι μέτοχοι της Wind Hellas) και ο όμιλος ANT1.
Όμιλος ΑΝΤ1 παρά τις αρχικές προσδοκίες δεν φαίνεται να έχει υποβάλλει ιδιαίτερα ανταγωνιστική πρόταση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί από καθαρά επενδυτικά χαρτοφυλάκια κινούνται σε λογικές μεταβατικού σταδίου εξυγίανσης της εταιρίας και μεταπώλησής της. Αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει με τις Wind-Vodafone οι οποίες είναι προφανές ότι έχουν ως στόχο να ισχυροποιηθούν απέναντι στον βασικό τους ανταγωνιστή τον όμιλο ΟΤΕ στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης.
Σημειώνεται ότι  η Odyssey Consulting Management που εδρεύει στην Κύπρο και είναι συμφερόντων του ελληνοαμερικανικού George Palivos στο στάδιο πριν την κατάθεση προσφορών είχε υποβάλλει σωρεία ενστάσεων αλλά τελικά υπέβαλε πρόταση εξαγοράς της Forthnet.
Υπενθυμίζεται ότι οι τράπεζες ζητούν προσφορά για το 32,7% της εταιρείας που απέκτησαν μέσω της άσκησης του δικαιώματος μετατροπής ομολογιών, μετατρέψιμες ομολογίες που δεν έχουν ασκηθεί και αν ασκηθούν θα οδηγήσουν τον κάτοχό τους στον έλεγχο του 71,5% της εταιρίας (περιλαμβανόμενου του 32,7%) καθώς και δάνεια της εταιρίας ύψους 270 εκ ευρώ .
Συνολικά όμως οι υποχρεώσεις του ομίλου Forthnet  προσεγγίζουν τα 600 εκ ευρώ. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που την εταιρία αποκτήσουν Vodafone και Wind τότε τα ποσοστά ελέγχου του μετοχικού κεφαλαίου θα υπερβούν το 80% με την υπόθεση της μετατροπής του συνόλου των μετατρέψιμων σε μετοχές ομολογιών.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης