Στο Καστελόριζο ο Τσίπρας: Δεν ήρθα να κάνω διάγγελμα εδώ, ήρθα να εγκαινιάσω έργο

Στο Καστελόριζο ο Τσίπρας: Δεν ήρθα να κάνω διάγγελμα εδώ, ήρθα να εγκαινιάσω έργο
Ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει μονάδες αφαλάτωσης που θα καταστήσουν το νησί υδατικά αυτόνομο
(upd) Στο Καστελόριζο έφτασε συνοδευόμενος από τον υπ. Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπ. Υγείας, Π. Πολάκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να εγκαινιάσει μονάδες αφαλάτωσης που θα καταστήσουν το νησί υδατικά αυτόνομο.
«Δεν ήρθα να κάνω διάγγελμα εδώ.
Ήρθα να εγκαινιάσω έργο -μονάδα αφαλάτωσης, αν και είναι καλός ο χώρος για διαγγέλματα» ανέφερε ο πρωθυπουργός, τον οποίο υποδέχθηκαν οι κάτοικοι του νησιού, με επικεφαλής το δήμαρχο Γιώργο Σαμσάκο και ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός.
Ο πρωθυπουργός, ο οποίος το απόγευμα θα δώσει το παρών στο 13ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριου του Νότιου Αιγαίου που πραγματοποιείται στη Ρόδο, θα εγκαινιάσει στο Καστελόριζο τη λειτουργία δύο νέων μονάδων αφαλάτωσης που θα παράγουν 400 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως, ποσότητα που θα υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες των κατοίκων του νησιού.
Με το έργο αυτό, πέραν του ότι οι κάτοικοι του νησιού θα είναι υδατικά αυτόνομοι, το δημόσιο έχει όφελος άνω του 80% σε σύγκριση με την παρούσα κατάσταση, όπου υδροφόρες μετέφεραν νερό στο ακριτικό νησί.
Ωστόσο, η επίσκεψη του πρωθυπουργού είναι έντονα συμβολική.
Αφενός γίνεται οκτώ χρόνια από τον Απρίλιο του 2010 όταν ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την είσοδο της χώρας στα μνημόνια.
Πλέον ο Αλ. Τσίπρας προσανατολίζεται να ανακοινώσει πως η χώρα βρίσκεται στην τελευταία στροφή πριν από την έξοδο από τα μνημόνια, την αυστηρή επιτροπεία και την κρίση.
Αφετέρου η επίσκεψη στο Καστελόριζο γίνεται σε μια χρονική στιγμή συνεχούς και έντονης κρίσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με τις προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει πως η Ελλάδα είναι μια χώρα ειρηνική, η οποία όμως δεν ανέχεται και δεν πρόκειται να ανεχθεί οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής της ακεραιότητας.
Μετά το Καστελόριζο ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στην Ρόδο όπου το βράδυ θα κλείσει με την ομιλία του τις εργασίες του περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου.

(πρώτη ενημέρωση Τρίτη 17 Απριλίου 07:13)
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS