Ανακάμπτει το πετρέλαιο λόγω κινδύνου για μείωση της προσφοράς - Στο +0,46% και τα 71,75 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανακάμπτει το πετρέλαιο λόγω κινδύνου για μείωση της προσφοράς - Στο +0,46% και τα 71,75 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,59% στα 66,61 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινούνται σήμερα Τρίτη (17/4) οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω προβληματισμών ότι οι εντάσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής θα μπορούσαν να διακόψουν την παροχή πετρελαίου στην περιοχή.
Ειδικότερα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,46% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 71,75 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του +0,59% στα 66,61 δολ. ανά βαρέλι.
Οι εξελίξεις στην περιοχή της Συρίας θα μπορούσαν να δημιουργήσουν περαιτέρω εντάσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, η οποία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για την παγκόσμια προσφορά πετρελαίου.
Ενδεχόμενη διακοπή στην παροχή πετρελαίου από την περιοχή θα μπορούσε να δημιουργήσει σημαντικό έλλειμμα στην παγκόσμια αγορά, ειδικότερα σε μία περίοδο όπου η αγορά πλησιάζει στην εξισορρόπηση.
Παράλληλα, οι νέες εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέο γύρω κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης από την Ουάσιγκτον, επηρεάζοντας σημαντικά τις εξαγωγές της χώρας, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι το έλλειμμα θα μπορούσε να αγγίξει τα 500 χιλ. βαρέλια ημερησίως.
Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ, η Βενεζουέλα φαίνεται ότι καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση στην παραγωγή της, εν μέσω της οξύτατης πολιτικής και οικονομικής κρίσης στη χώρα τους τελευταίους μήνες.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS