Κίνα: Κατά 6,8% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας, σε ετήσια βάση, το α΄ τρίμηνο 2018

Κίνα: Κατά 6,8% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας, σε ετήσια βάση, το α΄ τρίμηνο 2018
Τα στοιχεία για την ετήσια ανάπτυξη του κινεζικού ΑΕΠ αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Συνεχίστηκε κατά την έναρξη του τρέχοντος έτους η ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας, σύμφωνα με τα σημερινά (17/4) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, καθώς η ζήτηση των καταναλωτών και η αύξηση των επενδύσεων παρείχαν σημαντική στήριξη στο ΑΕΠ.
Ειδικότερα, η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 6,8% για το πρώτο τρίμηνο του 2018, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο 6,7%.
Σε τριμηνιαία βάση, το κινεζικό ΑΕΠ επιβραδύνθηκε στο 1,4% έναντι 1,6% το τέταρτο τρίμηνο του 2017, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η ανάπτυξη να διαμορφωθεί στο 1,5%.
Ωστόσο, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας ενισχύθηκε μόλις κατά 6% για τον Μάρτιο του 2018 , με τα στοιχεία να μην επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σε αντίθεση με τις λιανικές πωλήσεις οι οποίες ξεπέρασαν τις προβλέψεις, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του +10,1%.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία έρχονται σε μία χρονική περίοδο που η Κίνα βρίσκεται σε εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ, η οποία εάν κλιμακωθεί αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά το παγκόσμιο εμπόριο.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS