Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Άγκυρα κατηγορεί την Ελλάδα για σκηνικό Ιμίων - Οι πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ

Η Άγκυρα κατηγορεί την Ελλάδα για σκηνικό Ιμίων - Οι πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ
O τουρκικός Τύπος «παραβλέπει» το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει το περιστατικό στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς, αναπαράγει τις δηλώσεις Yildirim και Cavusoglu περί υποστολής της ελληνικής σημαίας
Αν και η ελληνική κυβέρνηση να μην επιβεβαιώνει τα περί υποστολής της ελληνικής σημαίας από τη βραχονησίδα Ανθρωποφάς, η Άγκυρα μέσω των ΜΜΕ της (που στην πλειονότητα τους είναι φιλοκυβερνητικά) κατηγορεί την Ελλάδα για προκλητικές ενέργειες αλλά και για σκηνικό Ιμίων.
Ο τουρκικός Τύπος αναπαράγει τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Binali Yildirim, ο οποιος στην ουσία κατηγόρησε την Αθήνα ότι στήνει σκηνικό Ιμίων στο Αιγαίο, ενώ δεν κάνουν καμία αναφορά στο γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει τις αναφορές της Τουρκίας.

Gunes: Σκηνικό Ιμίων στο Αιγαίο
Πιο αναλυτικά λοιπόν, η εφημερίδα Gunes αναφερόμενη στο γεγονός ότι οι τρεις Έλληνες νεαροί ύψωσαν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς, κατηγορεί την Αθήνα ότι στήνει σκηνικό Ιμίων στο Αιγαίο.
«Στο Αιγαίο εκτυλίχθηκε με σκηνή έντασης τύπου Ιμίων όπως συνέβη 23 χρόνια πριν» επισημαίνει η τουρκική εφημερίδα και τονίζει ότι μόλις το περιστατικό έγινε αντιληπτό από την τουρκική ακτοφυλακή, άνδρες της ομάδας SAT κατέβασαν την ελληνική σημαία την Κυριακή (15/4/2018) το βράδυ.


Sabah: Απαντήσαμε στην πρόκληση
Στο ίδιο αναφέρεται και η Sabah με ένα δημοσίευμα που κυμαίνεται στο ίδιο μήκος κύματος.
Στο δημοσίευμα περιλαμβάνονται και οι δηλώσεις του Yildirim ο οποίος χαρακτήρισε το περιστατικό «πρωτοβουλία τύπου Ιμίων» και διεμήνυσε: «Είμαστε αποφασισμένοι να απαντήσουμε σε μια παρόμοια κατάσταση».


Hurriyet: Πρόκληση με σημαία
Ο τίτλος της Hurriyet είναι «Πρόκληση με σημαία», όπου αναπαράγονται και πάλι οι δηλώσεις του Yildirim.
Επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα την Παρασκευή (13/4/2018) οι δυνάμεις της τουρκικής ακτοφυλακής διαπίστωσαν ότι είχε υψωθεί η ελληνική σημαία και ενημέρωσαν αμέσως την κυβέρνηση.
Η Άγκυρα επικοινώνησε και ενημέρωσε το Σάββατο σε κάθε βαθμίδα την Αθήνα ζητώντας να αφαιρεθεί η σημαία, μιλώντας για προβοκάτσια.
Την Κυριακή (15/4/2018) το βράδυ αφού δεν είχε απομακρυνθεί η σημαία δόθηκε η εντολή στους Τούρκους κομάντος να ξεκινήσουν την επιχείρηση, να πάρουν την σημαία και να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Milliyet: «Μπορεί να συμβεί ατύχημα»
Δίνοντας έμφαση στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, ο οποίος απειλεί με ατύχημα, αναφέρεται στο περισταστικό στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς.
«Νέα κύματα στα Αιγαίο.
Μια ομάδα Ελλήνων τοποθέτησε σημαία σε βραχονησίδα ανοικτά του Ντιντίμ και έσπευσαν Τούρκοι στρατιώτες.
Ο υπουργός Cavusoglu αντιδρώντας στο συμβάν διεμήνυσε: “μην κάνετε επικίνδυνα βήματα.
Μπορεί να συμβεί ατύχημα”» επισημαίνει η τουρκική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης