Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτικά κινείται ο χρυσός, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις υποχωρούν - Στο -0,12% και τα 1.345,88 δολ. ανά ουγγιά

Πτωτικά κινείται ο χρυσός, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις υποχωρούν - Στο -0,12% και τα 1.345,88 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα διάφορα οικονομικά στοιχεία σε Ασία και Ευρώπη
Οριακές απώλειες καταγράφει σήμερα Τρίτη (17/4) ο χρυσός, καθώς οι γεωπολιτικές εντάσεις υποχωρούν, με το ενδεχόμενο περαιτέρω πυραυλικών επιθέσεων στη Συρία να μη φαντάζει πλέον τόσο πιθανό.
Ειδικότερα, περί τις 10:35 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,12% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.345,88 δολ. ανά ουγγιά, παρά το γεγονός ότι το αμερικανικό δολάριο καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,17% έναντι του γεν Ιαπωνίας.
Οι επενδυτές στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στα διάφορα οικονομικά στοιχεία της ημέρας που αφορούν την Ασία και την Ευρώπη, με την Κίνα να αναφέρει ταχύτερη ανάπτυξη της οικονομίας της για το πρώτρο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 6,8% για το πρώτο τρίμηνο του 2018, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών στο 6,7%.
Σε τριμηνιαία βάση, το κινεζικό ΑΕΠ επιβραδύνθηκε στο 1,4% έναντι 1,6% το τέταρτο τρίμηνο του 2017, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η ανάπτυξη να διαμορφωθεί στο 1,5%.
Παράλληλα, οι συνομιλίες μεταξύ Ιαπωνίας και ΗΠΑ για τον τομέα του εμπορίου αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, την ίδια στιγμή που η Ευρωζώνη αναμένεται να δημοσιεύσει τα στοιχεία για τον δείκτη οικονομικού κλίματος αργότερα εντός της ημέρας.
Στη Γερμανία, ο δείκτης οικονομικού κλίματος του ινστιτούτου ZEW για τον Απρίλιο του 2018 αναμένεται επίσης να δημοσιευθεί εντός της σημερινής ημέρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης