Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Περαιτέρω πτώση κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW τον Απρίλιο 2018, στις -8,2 μονάδες

Γερμανία: Περαιτέρω πτώση κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW τον Απρίλιο 2018, στις -8,2 μονάδες
Τα στοιχεία για τον δείκτη οικονομικού κλίματος στη Γερμανία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε ο δείκτης οικονομικού κλίματος του Ινστιτούτου ZEW στη Γερμανία για τον Απρίλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (17/4) στοιχεία της έρευνας, με τους εμπορικούς δασμούς των ΗΠΑ να εξακολουθούν να υποβαθμίζουν την αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα του ινστιτούτου, ο δείκτης οικονομικού κλίματος υποχώρησε στις -8,2 μονάδες, έναντι 5,1 μονάδων τον Μάρτιο του 2018, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία των τελευταίων μηνών.
Μάλιστα, τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις -0,8 μονάδες.
Σε ότι αφορά τον ξεχωριστό δείκτη που υπολογίζει τις εκτιμήσεις των επενδυτών για τις τρέχουσες συνθήκες της οικονομίας, αυτός κατέγραψε επίσης νέα πτώση στις 87,9 μονάδες, έναντι 90,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν ελαφρώς κατώτερα σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο δείκτης να διαμορφωθεί στις 88 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης