Τσίπρας: Τα ελληνικά σύνορα είναι δεδομένα - Δεν απειλούμε και δεν φοβόμαστε κανένα - Είμαστε στην τελική ευθεία για clean exit

Τσίπρας: Τα ελληνικά σύνορα είναι δεδομένα - Δεν απειλούμε και δεν φοβόμαστε κανένα - Είμαστε στην τελική ευθεία για clean exit
Σαφή μηνύματα για οικονομία και Τουρκία έστειλε από το Καστελόριζο ο Αλέξης Τσίπρας
Με αναφορές στην κυρά της Ρω, στην τουρκική προκλητικότητα αλλά και στο γεγονός ότι το Καστελόριζο έχει ταυτιστεί με την ένταξη της Ελλάδας στα μνημόνια (σ.σ. από εκεί ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ανακοίνωσε την ένταξη της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης) άρχισε την ομιλία του στο Καστελόριζο.
Ο πρωθυπουργός έστειλε σαφή μηνύματα τόσο για την καθαρή έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια και την επιτροπεία όσο και για την τουρκική προκλητικότητα.
«Σήμερα οχτώ χρόνια μετά φτάνουμε στο τέλος αυτής της δύσκολης εποχής.
Είμαστε στην τελική ευθεία για την καθαρή έξοδο από την επιτροπεία και τα προγράμματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, τόνισε ότι «η υπεράσπιστη του εθνικού συμφέροντος δεν είναι κούφια λόγια και μεγάλες πατριωτικές κορώνες.
Η στήριξη του πατριωτικού συμφέροντος περνάει μέσα από την έμπρακτη στήριξη των ανθρώπων που ζουν στις ακριτικές περιοχές».
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν πήγε στη Ρω για να κάνει διάγγελμα, αλλά για να εγκαινιάσει το έργο αφαλάτωσης, ένα δίκαιο αίτημα κατοίκων.

Οι αιχμές κατά της Τουρκίας

Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός έστειλε για ακόμα μία φορά σαφή μηνύματα προς την Τουρκία τονίζοντας ότι τα σύνορα είναι δεδομένα και δεν αλλάζουν, αλλά και ότι η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται ούτε μια σπιθαμή γης.
«Οι γείτονες μας δεν συμπεριφέρονται όπως αρμόζει στους καλούς γείτονες» τόνισε και πρόσθεσε «η Ελλάδα δεν απειλεί κανέναν αλλά και δεν φοβάται κανένα.
Μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας».
Παράλληλα, επεσήμανε «δεν διαπραγματευόμαστε, δεν παζαρεύουμε, δεν εκχωρούμε σπιθαμή γης», ενώ πρόσθεσε ότι «η επιθετικότητα και η προκλητικότητα δεν αποτελούν ένδειξη ισχύος».
Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Τούρκο πρωθυπουργό, Binali Yildirim, με αφορμή τον θάνατο του σμηναγού Μπαλταδώρου.
«Ηταν μια κίνηση καλής θέλησης» είπε, ενώ επεσήμανε «θέλω να περάσω ένα μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης με την Τουρκία αλλά και αποφασιστικότητας» και πρόσθεσε ότι «τα ελληνικά σύνορα είναι δεδομένα.
Δεν διαπραγματευόμαστε σπιθαμή γης».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS