Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχώρησε η ανεργία τον Φεβρουάριο του 2018, στο 4,2%

Βρετανία: Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχώρησε η ανεργία τον Φεβρουάριο του 2018, στο 4,2%
Η ανεργία στη Μεγάλη Βρετανία υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 1975
Περαιτέρω πτώση κατέγραψε η ανεργία στη Μεγάλη Βρετανία για τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (17/4) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, με τα αποτελέσματα μάλιστα να διαψεύδουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας της Μεγάλης Βρετανίας υποχώρησε στο 4,2% έναντι 4,3% τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η ανεργία να παραμείνει αμετάβλητη.
Σύμφωνα με την ONS, ο αριθμός των απασχολούμενων στη χώρας αυξήθηκε κατά 55 χιλ. άτομα για το πρώτο τρίμηνο του 2018, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες των αναλυτών.
Παράλληλα, η ετήσια αύξηση των μισθών διαμορφώθηκε στο 2,8% έναντι 2,6% τον προηγούμενο μήνα, ενώ εάν συμπεριλιφθούν και τα επιδόματα, η ετήσια αύξηση των μισθών παρέμεινε σταθερή στο 2,8% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Αν και η ανεργία κατέγραψε περαιτέρω πτώση, ο ρυθμός αύξησης των μισθών παραμένει χαμηλότερος σε σύγκριση με τον πληθωρισμό της χώρας, με τα παραπάνω στοιχεία ωστόσο να μην αναμένεται να αλλάξουν τα σχέδια της Τράπεζας της Αγγλίας για νέα αύξηση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Μαΐου.
«Πολλά στοιχεία της έκθεσης υποδηλώνουν ότι η αγορά εργασίας εξακολουθεί να συσφίγγει», τόνισε ο οικονομολόγος της Investec, Philip Shaw, για να προσθέσει ότι « δεν υπάρχει τίποτα στα νούμερα της αγοράς εργασίας το οποίο θα εμποδίσει την Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής να αυξήσει τα επιτόκια τον Μάιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης