Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Το Βερολίνο μπορεί να διαδραματίσει έναν μεσολαβητικό ρόλο με τη Ρωσία για τη Συρία

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Το Βερολίνο μπορεί να διαδραματίσει έναν μεσολαβητικό ρόλο με τη Ρωσία για τη Συρία
Η Γερμανία έχει έναν ειδικό μεσολαβητικό ρόλο που της επιτρέπει να διατηρεί ανοικτό το παράθυρο του διαλόγου με τη Ρωσία, δήλωσε o Heiko Maas
Η Γερμανία έχει έναν ειδικό μεσολαβητικό ρόλο που της επιτρέπει να διατηρεί ανοικτό το παράθυρο του διαλόγου με τη Ρωσία αναφορικά με τη συριακή κρίση, δήλωσε σήμερα (17/4/2018) ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Heiko Maas.
Μιλώντας στο Βερολίνο στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την καναδή ομόλογό του, Chrystia Freeland, ο Maas επεσήμανε ότι η ειρηνευτική διαδικασία για τη Συρία, η οποία έχει περιέλθει σε αδιέξοδο, θα συζητηθεί στη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των G7, που θα πραγματοποιηθεί το σαββατοκύριακο στο Τορόντο.
«Πρέπει να εκμεταλλευθούμε αυτή την περίσταση για να προωθήσουμε και πάλι την πολιτική διαδικασία», πρόσθεσε ο Maas, αναφερόμενος στη σύνοδο, στην οποία δεν θα συμμετέχει η Ρωσία.
«Χρειαζόμαστε επίσης τη Ρωσία σε αυτό τον διάλογο, διότι χωρίς τη Ρωσία δεν θα υπάρξει πολιτική απόφαση για τη Συρία», τόνισε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι η παραδοσιακά στενότερη σχέση της Γερμανίας με τη Ρωσία θα μπορούσε να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης