Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BAML: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο 2013 η έκθεση στις τεχνολογικές μετοχές τον Απρίλιο 2018

BAML: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο 2013 η έκθεση στις τεχνολογικές μετοχές τον Απρίλιο 2018
Μειώνουν την έκθεσή τους στις τεχνολογικές μετοχές οι επενδυτές σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με έρευνα της Bank of America Merrill Lynch
Μειώνουν την έκθεσή τους στις τεχνολογικές μετοχές οι επενδυτές σε παγκόσμιο επίπεδο, εν μέσω ανησυχιών ότι επίκειται επιβολή αυστηρότερων ρυθμιστικών κανόνων, όπως προκύπτει από τη μηνιαία έρευνα της Bank of America Merrill Lynch (BAML) μεταξύ fund managers.
Οι μετοχές των λεγόμενων «FAANG + BAT» (ήτοι Facebook, Apple, Amazon, Netflix και Google και Baidu, Alibaba και Tencent) παρέμεναν τον Απρίλιο του 2018 η κορυφαία επιλογή για τρίτο συνεχόμενο μήνα, σύμφωνα με τους αναλυτές της BAML.
Ενώ οι συμμετέχοντες στην έρευνα εξακολουθούν να θεωρούν «δημοφιλείς» τις τεχνολογικές μετοχές, οι τοποθετήσεις τους στον εν λόγω κλάδο διολίσθησαν στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2013, κυρίως λόγω των φόβων ότι εταιρείες όπως το Facebook θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αυστηρότερους κανόνες και υψηλότερα εμπόδια στο εμπόριο.
Η αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με την ανθεκτικότητα των χρηματιστηριακών αγορών οδήγησε τους επενδυτές να μειώσουν γενικά τις θέσεις τους στις μετοχές, με τις τραπεζικές και ιαπωνικές μετοχές να δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα.
Η έκθεση σε μετοχές διολίσθησε σε χαμηλό 18 μηνών, ενώ περίπου το 40% των ερωτηθέντων αναμένουν ότι η αγορά θα ανέλθει στα υψηλότερα επίπεδά της κατά το β’ εξάμηνο του τρέχοντος έτους.
Μόνο το 18% δήλωσε ότι η αγορά είχε ήδη κορυφωθεί, ενώ το 39% δήλωσε ότι δεν θα κορυφωθεί μέχρι το επόμενο έτος.
Οι επενδυτές μείωσαν, παράλληλα, τα απαισιόδοξα στοιχήματά τους στα ομόλογα.
Ειδικότερα, ανέφεραν ότι η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου θα πρέπει να φτάσει το 3,50% πριν… επιστρέψουν στα ομόλογα από τις μετοχές.
Παράλληλα, οι fund managers εμφανίστηκαν απαισιόδοξοι σχετικά με την ευρωστία των παγκόσμιων επιχειρήσεων.
Οι προσδοκίες για την παγκόσμια ανάπτυξη και τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 18μηνα χαμηλά και μόνο το 8% των ερωτηθέντων αναμένει μια αύξηση των κερδών ανά μετοχή τους επόμενους 12 μήνες, από 35% τον Φεβρουάριο.
Την ίδια ώρα, το ποσοστό των μετρητών που διακρατούν τα funds αυξήθηκε στο 5% τον Απρίλιο, από 4,6% τον Μάρτιο.


Οι αναλυτές της BofA εκτιμούν ότι οι τα ριψοκίνδυνα assets θα μπορούσαν να σημειώσουν άνοδο, αν και παραμένει ανέπαφο το εύρος των 2.550 - 2.850 μονάδων για τον δείκτη - βαρόμετρο της Wall Street S&P 500 .

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης