Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική άνοδος στις ευρωαγορές, με το «βλέμμα» στα εταιρικά αποτελέσματα - Ισχυρά κέρδη +1,57% για DAX

Σημαντική άνοδος στις ευρωαγορές, με το «βλέμμα» στα εταιρικά αποτελέσματα - Ισχυρά κέρδη +1,57% για DAX
Με σημαντική άνοδο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα
Με σημαντική άνοδο έκλεισαν σήμερα (17/4/2018) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στα εταιρικά αποτελέσματα και στα στοιχεία για την κινεζική οικονομία, ενώ οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, εν αναμονή των εξελίξεων στη Συρία.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,80% υψηλότερα, στις 380,77 μονάδες, με σχεδόν όλους τους κλάδους να τερματίζουν με θετικό πρόσημο.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε «άλμα» 1,57%, στις 12.585,57 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,39% στις 7.226,05 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,76% υψηλότερα, στις 5.353,54 μονάδες.


Η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 6,8% στο α’ τρίμηνο του 2018, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που έκαναν λόγο για ανάπτυξη 6,7%.
Σε τριμηνιαία βάση, η ανάπτυξη του κινεζικού ΑΕΠ επιβραδύνθηκε στο 1,4%, από 1,6% στο δ’ τρίμηνο του 2017, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η ανάπτυξη να διαμορφωθεί στο 1,5%.
Τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία προσέφεραν στήριξη στις μετοχές εταιρειών πρώτων υλών, που έχουν σημαντική έκθεση στην Κίνα.
Ο κλάδος κατέγραψε κέρδη άνω του 1%, με τις Polymetal, ArcelorMittal και BHP Billiton να σημειώνουν τις καλύτερες επιδόσεις, καταγράφοντας άνοδο τουλάχιστον 1,5%
Η μετοχή της Genmab σημείωσε «άλμα» άνω του 8%, καθώς η δανέζικη εταιρεία βιοτεχνολογίας ανέφερε καλύτερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις για το φάρμακο Darzalex.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, περαιτέρω πτώση κατέγραψε τον Απρίλιο του 2018 ο δείκτης οικονομικού κλίματος ZEW στη Γερμανία, με τους εμπορικούς δασμούς των ΗΠΑ να εξακολουθούν να υποβαθμίζουν την αισιοδοξία στις τάξεις των επενδυτών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα του ινστιτούτου, ο δείκτης οικονομικού κλίματος υποχώρησε στις -8,2 μονάδες, από 5,1 μονάδες τον Μάρτιο του 2018, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία των τελευταίων μηνών.
Μάλιστα, τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στο -0,8.
Νέα πτώση κατέγραψε και ο ξεχωριστός δείκτης για τις τρέχουσες συνθήκες της οικονομίας, έχοντας διαμορφωθεί στις 87,9 μονάδες, έναντι των 90,7 μονάδων του προηγούμενου μήνα.
Την ίδια στιγμή, η απότομη πτώση της βιομηχανικής παραγωγής και η μείωση της εμπιστοσύνης έκρουσαν τον συναγερμό για τη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ.
Με βάση τις μακροοικονομικές προβλέψεις του Ινστιτούτου Πολιτικής του Ντίσελντορφ, ο κίνδυνος μιας γερμανικής ύφεσης στους επόμενους τρεις μήνες αυξήθηκε «σημαντικά» τον Απρίλιο, με την πιθανότητα πλέον στο 32,4%, από 6,8% το Μάρτιο.
Ο δείκτης που παρακολουθεί τη βραχυπρόθεσμη πιθανότητα της γερμανικής οικονομικής συρρίκνωσης σημείωσε άνοδο τον Απρίλιο, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2016.
Στη Βρετανία, σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχώρησε η ανεργία τον Φεβρουάριο του 2018, στο 4,2%.
Παράλληλα, η ετήσια αύξηση των μισθών διαμορφώθηκε στο 2,8%, από 2,6% τον προηγούμενο μήνα.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης