Η νεότερη γενιά αναλαμβάνει τα ηνία στην τραπεζική δυναστεία Rothschild

Η νεότερη γενιά αναλαμβάνει τα ηνία στην τραπεζική δυναστεία Rothschild
Η νεότερη γενιά αναλαμβάνει τα ηνία στην τραπεζική δυναστεία Rothschild
Ο Alexandre de Rothschild  θα αντικαταστήσει τον πατέρα του David de Rothschild ως πρόεδρος της επενδυτικής τράπεζας Rothschild & Co, που ελέγχεται από την οικογένεια, συνεχίζοντας τη δυναστεία που ιδρύθηκε πριν από 200 και πλέον χρόνια από τον Mayer Amschel Rothschild.
Οι Rothschild, των οποίων το οικόσημο με τα πέντε βέλη συμβολίζει τις ρίζες της οικογένειας στους ευγενείς της Αυστρίας, έχουν εμπλακεί σε μερικές από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στην ιστορία, όπως το να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση του πολέμου της Βρετανίας κατά του Ναπολέοντα.
Υπό την ηγεσία του David de Rothschild, η τράπεζα συνένωσε με επιτυχία τους βραχίονες της εταιρίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία σε μια προσπάθεια να ενδυναμώσει τη θέση της έναντι των ανταγωνιστών της.
Η Rothschild περηφανεύεται ότι απασχολεί 3.500 ειδικούς χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών σε 40 χώρες και εστιάζεται στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων ιδιωτών και στον τομέα του merchant banking.
Αν και τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε υψηλότερα ετήσια κέρδη και έσοδα, χάρη στις συμβουλευτικές υπηρεσίες που προσφέρει, η επενδυτική τράπεζα βρίσκεται αντιμέτωπη με ολοένα και αυξανόμενο ανταγωνισμό από εταιρίες του κλάδου, με τη Lazard να προχωρά σε περισσότερες προσλήψεις και την Perella Weinberg Partners να επιδιώκει να ανοίξει γραφείο στο Παρίσι.
«Πιστεύω ότι αυτοί που κατέστησαν την εταιρία μας τόσο επιτυχημένη είναι εξίσου ευτυχείς με εμένα για τη συνέχεια της οικογένειας στο τιμόνι της επιχείρησης», δήλωσε σε σημερινή ανακοίνωση ο David de Rothschild, που εργάστηκε για τον όμιλο για περισσότερο από 40 χρόνια.
Ο Alexandre de Rothschild, που εντάχθηκε στον όμιλο το 2008, έχει στο παρελθόν εργαστεί στον τομέα επενδυτικής τραπεζικής και ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο με την Bear Stearns και την Bank of America.Η επενδυτική τράπεζα ιδρύθηκε πριν από 200 χρόνια από τον Mayer Amschel Rothschild.
Οι πέντε γιοι του την εξέλιξαν τον 19ο αιώνα ως την κορυφαία τράπεζα στην Ευρώπη και έκαναν τους Rothschilds την πλουσιότερη οικογένεια στον κόσμο.
Το 2012, ο David de Rothschild επανέφερε τα γαλλικά και βρετανικά υποκαταστήματα της τράπεζας.
Η οικογένεια κατέχει σήμερα το 58% των μετοχών με δικαίωμα ψήφου.
Η τράπεζα έχει επικεντρωθεί στο ρόλο της παροχης συμβουλών.
Με τη δραστηριότητα των συγχωνεύσεων κατάφερε να υπερασπιστεί την πέμπτη της θέση στην Ευρώπη μπροστά από αντιπάλους όπως η Morgan Stanley ή η Deutsche Bank.
Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 852 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017, τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 206 εκατομμύρια λίρες

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS