Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κομισιόν: Η Τουρκία απομακρύνεται με τεράστια βήματα από την ΕΕ

Κομισιόν: Η Τουρκία απομακρύνεται με τεράστια βήματα από την ΕΕ
Η Τουρκία απομακρύνεται με ταχείς ρυθμούς από την πορεία της ένταξης στην ΕΕ, ανέφερε ο Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ
Η Τουρκία απομακρύνεται με ταχείς ρυθμούς από την πορεία της ένταξης στην ΕΕ, ανέφερε σήμερα (17/4/2018) ο Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ, Johannes Hahn, με τις Βρυξέλλες να εκφράζουν την πιο σκληρή κριτική τους για τη μετατόπιση της Άγκυρας προς τον αυταρχισμό.
Η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την πρόοδο της Τουρκίας προς την ένταξη, μολονότι διατυπώθηκε σε διπλωματική γλώσσα, κατηγορεί την Άγκυρα για μια ευρεία, συλλογική και δυσανάλογη καταστολή μετά από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.
Η έκθεση προειδοποιεί ότι έχουν αντιστραφεί τα χρόνια προόδου προς τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία της έκφρασης και το κράτος δικαίου και ότι η Τουρκία έχει «δει» μια αποδυνάμωση της τοπικής δημοκρατίας, καθώς αυξήθηκαν οι προεδρικές εξουσίες.
Η Τουρκία «συνεχίζει να απομακρύνεται με τεράστια βήματα από την ΕΕ, ιδίως στους τομείς του κράτους δικαίου και των θεμελιωδών δικαιωμάτων», δήλωσε ο Hahn, σε συνέντευξη Τύπου μετά τη δημοσίευση της έκθεσης.
«Η Κομισιόν έχει επανειλημμένα καλέσει την Τουρκία να αντιστρέψει αυτή την αρνητική τάση ως ζήτημα προτεραιότητας και κατέστησε σαφέστατες τις συστάσεις για το θέμα αυτό στη σημερινή έκθεση», πρόσθεσε ο ευρωπαίος Επίτροπος.
Την ίδια ώρα, ωστόσο, ο Hahn ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία «είναι και θα παραμείνει κεντρικός στρατηγικός εταίρος της ΕΕ και σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασίας μας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης