Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Με 7 ανοδικές στις τελευταίες 8 συνεδριάσεις του ΧΑ αλλά ικανοποιητικά κέρδη μόνο για τις τράπεζες

Με 7 ανοδικές στις τελευταίες 8 συνεδριάσεις του ΧΑ αλλά ικανοποιητικά κέρδη μόνο για τις τράπεζες
Ζητούμενο η αλλαγή τάσης και η διατήρηση των καλών συναλλαγών με διάχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος
Ισχυρή άνοδο 7,4% έχει καταγράψει το ΧΑ στις τελευταίες 8 συνεδριάσεις εκ των οποίων στις 7 έχει κλείσει με άνοδο.
Στις 4 από τις 7 ανοδικές τα κέρδη ξεπέρασαν το 1%.
Έτσι η αγορά ενώ «παρέπαιε» κοντά στις 770 μονάδες πλέον έχει αναρριχηθεί στις 838 μονάδες με παράλληλη βελτίωση της αξίας των συναλλαγών.
Πάντως το μεγαλύτερο κομμάτι τόσο των κερδών όσο και των συναλλαγών έχει κατευθυνθεί στις τράπεζες, ενώ στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις δεν υπάρχει ενδιαφέρον.
Ο FTSE 25 έχει επίσης αντίστοιχη άνοδο διασπώντας ανοδικά και την αντίσταση των 2.135 μονάδων με το επόμενο σημείο αντίστασης να εντοπίζεται στις 2200 μονάδες.
Το χθεσινό (17/4) κλείσιμο ήταν στις 2.156 μονάδες.
Ο τραπεζικός δείκτης έχει καταγράψει άνοδο 17,68% και το ερώτημα που θέτουν τεχνική αναλυτές είναι αν θα κάνει μια στάση στις 940 μονάδες ή θα κινηθεί χωρίς στάση μέχρι τη ζώνη αντίστασης των 980 με 1000 μονάδων.
Το κλείσιμό του ήταν στις 945,61 μονάδες.
Τη μεγαλύτερη άνοδο από 3 Απριλίου καταγράφει η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς με 24% και ακολουθεί η Eurobank με κέρδη 18,75%.
Η Alpha Bank έχει ενισχυθεί στο ίδιο διάστημα κατά 17,36% και η Εθνική Τράπεζα κατά 14,21%.
Εκτός τραπεζών σημαντική είναι η άνοδος για τη μετοχή της Μυτιληναίος με 13,34%, ενώ η ΔΕΗ παρά τα short έχει άνοδο 13,30% και δείχνει πως δεν έχει κάτι να φοβηθεί από τις τακτικές κάποιων funds.



Η ΕΧΑΕ, η οποία πάντα αντιδρά ανοδικά στις βελτιώσεις των συναλλαγών, αφού επιβεβαίωσε τη στήριξη των 4,50 ευρώ κινήθηκε έντονα ανοδικά και πλέον βρίσκεται στα 5,18 ευρώ με άνοδο 12,85%.
Η Lamda Dev. Ενισχύεται 7,84% με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής και να περιμένουν τις εξελίξεις αναφορικά με το Ελληνικό.
Κέρδη άνω του 7% καταγράφουν οι μετοχές των Viohalco, Τιτάν, ΓΕΚΤΕΡΝΑ και ΑΔΜΗΕ και από εκεί και κάτω οι αποδόσεις των μετοχών είναι χαμηλότερες από την απόδοση της αγοράς.
Ο ΟΠΑΠ έχει άνοδο 6,89%, ο ΟΤΕ 6,05%, η Folli Follie 5,55%, η Τέρνα Ενεργειακή 4,86% και η ΕΥΔΑΠ 4,45%.
Το «παιχνίδι» στο ΧΑ είναι άκρως τραπεζοκεντρικό σημειώνουν στελέχη της αγοράς και το κρίσιμο είναι αν θα μπορέσει να διατηρήσει το ανοδικό momentum η αγορά και να ξεπεράσει τις 850 μονάδες ή αν θα κατοχυρωθούν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη και θα επιστρέψει η αγορά στους γνωστούς ρυθμούς των χαμηλών τζίρων και του περιορισμένου επενδυτικού ενδιαφέροντος, που ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του προηγούμενου διαστήματος.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης