Τελευταία Νέα
Διεθνή

Morgan Stanley: Μόνο προσωρινή η ώθηση της Wall Street από τη φορολογική μεταρρύθμιση

tags :
Morgan Stanley: Μόνο προσωρινή η ώθηση της Wall Street από τη φορολογική μεταρρύθμιση
«Bear» η Morgan Stanley για τη Wall Street
Η φορολογική μεταρρύθμιση που «πέρασαν» οι Ρεπουμπλικάνοι αναμένεται να χαρίσει μόνο προσωρινή ώθηση στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, εκτιμούν σε σημείωμά τους οι αναλυτές της Morgan Stanley, μη συμμεριζόμενοι την αισιοδοξία που απορρέει για τα εταιρικά αποτελέσματα από τους χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, αν και υπάρχει μια εύλογη συζήτηση σχετικά με το πόσο η δημοσιονομική επέκταση επέκτεινε τον «κύκλο» κερδών στη Wall Street, από την ανάλυση της αμερικανικής τράπεζας προκύπτει ότι «η περίοδος των κερδών φθάνει στο τέλος της».
«Η ανάλυση μας αποδεικνύει ότι ενδέχεται να υπάρξει ένα όφελος για τις αγορές από τα φορολογικά κίνητρα που χρηματοδοτούνται από το έλλειμμα, ωστόσο η ώθηση στις αποδόσεις των μετοχών φαίνεται μόνο προσωρινή και δεν είναι στατιστικά σημαντικά υψηλότερη από τις περιόδους χωρίς παρόμοια “ερεθίσματα”.
Επιπλέον, οι αγορές τείνουν να υπο-αποδίδουν σε πολιτικές παρόμοιου μεγέθους
Οποιαδήποτε κέρδη προέρχονται από μεγάλα πακέτα δημοσιονομικών κινήτρων τείνουν να είναι
α) μέτρια, β) προσωρινά και γ) πιο έντονα σε μικρότερα (φορολογικά) μέτρα από ότι σε μεγαλύτερα».
Μετά από πολλούς διαμαρτυρίες, ο Πρόεδρος Donald Trump κατάφερε να προωθήσει ένα πακέτο φορολογικών περικοπών ύψους 1,5 τρισεκ. δολαρίων τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ υπέγραψε, επίσης, νομοσχέδιο δαπανών συνολικού ύψους 1,3 τρισεκ..
Βέβαια, επί του παρόντος, οι κύριοι χρηματιστηριακοί δείκτες έχουν παραμένει σχεδόν αμετάβλητοι για το σύνολο του 2018.
Τούτων λεχθέντων, η τράπεζα σημειώνει ότι οι επιπτώσεις της μεταρρύθμισης έχουν ήδη προεξοφληθεί από τους επενδυτές της Wall Street και, ως αποτέλεσμα, οι τιμές έχουν ήδη φθάσει στα υψηλότερα επίπεδά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης