Δεμένα σήμερα 18/4 τα πλοία σε όλη την χώρα – Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία η ΠΝΟ

Δεμένα σήμερα 18/4 τα πλοία σε όλη την χώρα – Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία η ΠΝΟ
Η Ομοσπονδία μελετά κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν σήμερα Τετάρτη 18/4 από τις 6:00 το πρωί λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
Η ΠΝΟ αντιδρά σε σχέδιο υπουργικής απόφασης του υπουργού Ναυτιλίας («Διενέργεια μεταφορών εμπορευμάτων μεταξύ ελληνικών ηπειρωτικών λιμένων ή ελληνικών νησιωτικών λιμένων») που, όπως αναφέρει, δίνει το δικαίωμα σε πλοία μεταφοράς εμπορευμάτων να έχουν την ελάχιστη στελέχωση (safe manning) πληρωμάτων.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ αποφάσισε με ψήφους 11 υπέρ και 1 κατά την 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική κλιμάκωσης.
«Με το σχέδιο υπουργικής Απόφασης του υπουργού Ναυτιλίας ανοίγει η κερκόπορτα για την άλωση των ενδομεταφορών από πλοία με σημαία τρίτου κράτους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ και προσθέτει ότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζει o ναυτικός θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τις διαρκώς προωθούμενες νέες «ρυθμίσεις» και συνεχείς περικοπές».
Πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν ήδη ανακοινώσει αλλαγές των δρομολογίων λόγω της απεργίας, ενώ στην κινητοποίηση των ναυτικών συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών (Π.Ε.Π.Ρ.Ν.).

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS