Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών η Barbara Bush

tags :
ΗΠΑ: Απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών η Barbara Bush
Η μόνη Αμερικανίδα γυναίκα που είδε τον άντρα της και το γιο της να γίνονται πρόεδροι των ΗΠΑ
Απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών η Barbara Bush, η μόνη γυναίκα των ΗΠΑ που είδε τον άντρα της George H. W. Bush και το γιο της George W. Bush να γίνονται πρόεδροι των ΗΠΑ.
«Η Barbara Bush απεβίωσε την Τρίτη 17η Απριλίου 2018 στα 92 της χρόνια», ανέφερε η ανακοίνωση που ανήρτησε στο Twitter ο εκπρόσωπος της οικογένειας Bush, ενώ όπως έγινε γνωστό θα ανακοινωθούν αργότερα οι λεπτομέρειες για την κηδεία της.
Σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump απέτισε φόρο τιμής στην Barbara Bush κάνοντας λόγο για την ισχυρή αφοσίωση της «στη πατρίδα της και στην οικογένειά της, τις οποίες υπηρέτησε απαρεγκλίτως θαυμάσια αμφότερες».
«Ως σύζυγος, μητέρα, γιαγιά, σύζυγος στρατιωτικού και πρώην Πρώτη Κυρία, η Bush υπήρξε υπερασπίστρια της αμερικανικής οικογένειας.
Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά της ήταν η αναγνώριση του αλφαβητισμού ως μιας θεμελιώδους οικογενειακής αξίας που χρειάζεται φροντίδα και προστασία» υπογράμμισε ο Trump.
H Barbara Bush έγινε πρώτη Κυρία των ΗΠΑ όταν ο σύζυγος της George H. W. Bush ανέλαβε την προεδρία από το 1989 έως το  1993, ενώ ο γιος της George W. Bush ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ από το 2001 έως το 2009.
Συλλυπητήρια μηνύματα έστειλαν ο B. Clinton, ο οποίος διαδέχθηκε στον Λευκό Οίκο τον Bush το 1993, κάνοντας λόγο για μια «αξιοπρόσεκτη γυναίκα», έναν άνθρωπο με «θάρρος και χάρη, ευφυία και ομορφιά», αλλά και ο J. Carter, ο πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1977 ως το 1981, που εξέφρασε «θλίψη» για την απώλεια της Bush, η οποία «άγγιξε τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων με τη θέρμη, τη γενναιοδωρία και την ευστροφία της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης