Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύεται το πετρέλαιο μετά τη νέα πτώση στα αμερικανικά αποθέματα αργού - Στο +0,88% και τα 72,21 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ενισχύεται το πετρέλαιο μετά τη νέα πτώση στα αμερικανικά αποθέματα αργού - Στο +0,88% και τα 72,21 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,93% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 67,14 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται για δεύτερη μέρα το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από τη νέα πτώση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, την ίδια στιγμή που οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι απειλούν την παγκόσμια παροχή πετρελαίου.
Ειδικότερα, το Brent ενισχύεται κατά +0,88% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 72,21 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,93% στα 67,14 δολ. ανά βαρέλι.
Όπως ανέφερε χθες (17/4) το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού πετρελαίου υποχώρησαν κατά 1 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, στα 428 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Εφόσον τα παραπάνω προκαταρκτικά στοιχεία πειβεβαιωθούν σήμερα (18/4) από τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, οι τιμές του πετρελαίου ενδέχεται να καταγράψουν περαιτέρω άνοδο.
Πέρα από τις ΗΠΑ, στήριξη στην αγορά πετρελαίου παρέχει και ο υψηλός κίνδυνος γύρω από τη Μέση Ανατολή, τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, καθώς και τη Βενεζουέλα, καθώς και οι τρεις περιπτώσεις θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έλλειψη στην αγορά.
«Οι τιμές του πετρελαίου διατηρούνται γύρω από τα υψηλά τριών ετών την τρέχουσα χρονική στιγμή, και με τα επίπεδα των αποθεμάτων ξανά σε φυσιολογικά επίπεδα, η υπερπροσφορά των τελευταίων ετών φαίνεται να έχει τελείωσει», σχολίασε ο επενδυτικός αναλυτής της Rivkin Securities, William O'Loughlin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης