Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Ενισχύθηκαν κατά +2,1% οι εξαγωγές της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Μάρτιο 2018

Ιαπωνία: Ενισχύθηκαν κατά +2,1% οι εξαγωγές της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Μάρτιο 2018
Η άνοδος των εξαγωγών της Ιαπωνίας ήταν μικρότερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Ανοδικά κινήθηκαν τον Μάρτιο του 2018 οι εξαγωγές της Ιαπωνίας, σύμφωνα με τα σημερινά (18/4) στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας, δεχόμενες ώθηση από την ισχυρή ζήτηση προς τον αυτοκίνητα και τον εξοπλισμό κατασκευής ημιαγωγών.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της χώρας ενισχύθηκαν κατά +2,1% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2017, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η άνοδος να διαμορφωθεί στο +4,9%.
Η παρπάνω άνοδος βοήθησε στην ενίσχυση των εξαγωγών για το σύνολο του οικονομικού έτους που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο κατά +10,8% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω ετήσια άνοδος αποτελεί την πρώτη άνοδο μετά από τρία χρόνια.
Ως εκ τούοτυ, το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας διευρύνθηκε στα 797,3 δισ. γεν, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν το πλεόνασμα να διαμορφωθεί στα 440 δισ. γεν.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι εξαγωγές θα συνεχίσουν την ανοδική τους τάση, εν μέσω της ενισχυμένης παγκόσμιας οικονομίας, ενώ άνοδος αναμένεται και στις εισαγωγές, κυρίως λόγω της ανάκαμψης στην εγχώρια ζήτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης