Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτικά κινείται ο χρυσός λόγω ανάκαμψης δολαρίου - Στο -0,16% και τα 1.344,99 δολ. ανά ουγγιά

Πτωτικά κινείται ο χρυσός λόγω ανάκαμψης δολαρίου - Στο -0,16% και τα 1.344,99 δολ. ανά ουγγιά
Τα θετικά στοιχεία για τις κατοικίες στις ΗΠΑ και τη βιομηχανική παραγωγής της χώρας παρείχαν στήριξη στο δολάριο
Απώλειες καταγράφει σήμερα Τετάρτη (18/4) ο χρυσός, δεχόμενος πιέσεις από την ανάκαμψη του αμερικανικού δολαρίου έναντι του γεν Ιαπωνίας, μετά τα θετικά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν χθες (17/4).
Ειδικότερα, περί τις 10:40 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,16% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.344,99 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +0,27% έναντι του ιαπωνικού, στα 107,30 γεν.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, οι νεόδμητες κατοικίες στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν κατά +1,9% τον Μάρτιο του 2018, ενώ για την ίδια περίοδο, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,5%, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία της.
Παράλληλα, οι δηλώσεις του αξιωματούχου της Fed, John Williamson, επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα θα διατηρήσει τα τρέχοντα σχέδιά της για την αύξηση των επιτοκίων παρά τη γεωπολιτική αστάθεια που επικρατεί.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός επηρεάζεται άμεσα από την πορεία του δολαρίου, καθώς το ενισχυμένο δολάριο καθιστά το πολύτιμο μέταλλο περισσότερο δαπανηρός για τους επενδυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης