Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού χωρίς κινητά…

Τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού χωρίς κινητά…
Άσκηση "εβδομάδα χωρίς κινητά".
Επιτέλους, ο Ελληνικός Στρατός αρχίζει να προσαρμόζεται στις ανάγκες των σύγρονων στρατιωτικών επιχειρήσεων. Έτσι, ξεκίνησε για πρώτη φορά, η προετοιμασία των στελεχών του ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς κινητά τηλέφωνα.
Η εβδομάδα που διανύουμε, σύμφωνα με πρόσφατη υπηρεσιακή οδηγία, με έξυπνο τρόπο χαρακτηρίστηκε ως "εβδομάδα χωρίς κινητά", κατά τη διάρκεια της οποίας το προσωπικό δεν θα χρησιμοποιεί τα κινητά του, αλλά μόνο τα υπηρεσιακά επικοινωνιακά μέσα.
Εξαίρεση αποτελούν τα θέματα που αφορούν περιστατικά ασφαλείας και άμεσης επιχειρησιακής ετοιμότητας και μόνο εφόσον δεν είναι εφικτή η άμεση ενημέρωση της ιεραρχίας μέσω των υπηρεσιακών μέσων.
Στην εποχή της πληροφορικής, του διαδικτύου και των δορυφόρων, ένας από τους σημαντικότερους στόχους σε περίπτωση πολεμικών επιχειρήσεων, οποιασδήποτε φύσεως,  είναι οι τηλεπικοινωνίες του εχθρού με σκοπό τον αποσυντονισμό του και τη μείωση της μαχητικής του ικανότητας.
Η όλη προετοιμασία, πέρα από τις γενικές απαιτήσεις στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον, είναι βέβαιο πως έχει λάβει υπόψιν της και την πρόσφατη εμπειρία μετά τη σύλληψη των δυο στρατιωτικών, τα κινητά των οποίων έχουν κάνει "ξεσκονίσει" οι τουρκικές αρχές, προκειμένου να εντοπίσουν ενοχοποιητικά στοιχεία για να στήσουν το κατηγορητήριο. Όμως, το υπηρεσιακό κινητό που είχαν μαζί τους "αδειάστηκε" έγκαιρα από τον κεντρικό σέρβερ, ώστε να μη βρέθουν οποιαδήποτε στοιχεία δε θα επιθυμούσε η ελληνική πλευρά.
Η δράση αυτή που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στον Ελληνικό Στρατό, είναι προφανές ότι επιχειρεί να εξοικειώσει τα στελέχη του να χρησιμοποιούν μόνο τα υπηρεσιακά μέσα τα οποία είναι ασφαλή και να μην χρησιμοποιούν τα δικά τους κινητά που μπορεί να υποκλέπτονται ή/και είναι περισσότερο ευάλωτα σε πάσης φύσεως ηλεκτρονικές παρεμβολές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης