Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρώπη: Υποχώρησαν κατά -5,3% οι πωλήσεις νέων οχημάτων, σε ετήσια βάση, τον Μάρτιο 2018

Ευρώπη: Υποχώρησαν κατά -5,3% οι πωλήσεις νέων οχημάτων, σε ετήσια βάση, τον Μάρτιο 2018
Οι πωλήσεις οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατέγραψαν την πρώτη τους πτώση μετά το 2014
Απροσδόκητη πτώση κατέγραψαν οι πωλήσεις νέων οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (18/4) στοιχεία της Ένωσης Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, με τη ζήτηση να επιβραδύνεται σε ορισμένες αγορές και να υποχωρεί περαιτέρω στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ειδικότερα, οι νέες ταξινομήσεις αυτοκινήτων υποχώρησαν κατά -5,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, στα 1,79 εκατ. οχήματα συνολικά, γεγονός που αποτελεί την πρώτη πτώση μετά από το 2014.
Όπως τόνισε η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, η πτώση οφείλεται μεταξύ άλλων και στα ισχυρά αποτελέσματα που σημειώθηκαν το προηγούμενο έτος, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη τη σύγκριση σε ετήσια βάση.
Σε ότι αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά -16%, την ίδια στιγμή που στην Ιταλία και τη Γερμανία καταγράφηκε πτώση της τάξεως του -5,8% και -3,4% αντίστοιχα.
Αντίθετα, οι πωλήσεις σε Γαλλία και Ιταλία ενισχύθηκαν κατά +2,2% και +2,1% αντίστοιχα, αντισταθμίζοντας εν μέρει τις απώλειες των υπόλοιπων χωρών.
Μεταξύ των κατασκευαστών αυτοκινήτων, η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στη Ford Motor, με τις πωλήσεις της να υποχωρούν κατά -15%, ενώ οι πωλήσεις για τα οχήματα της Fiat Chrysler κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -8%.
Στον αντίποδα, οι πωλήσεις της Peugeot «εκοξεύθηκαν» κατά +60%, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην αγορά της γερμανικής εταιρείας Opel το περασμένο έτος, ενώ εξαιρουμένων των οχημάτων της Opel, η άνοδος περιορίστηκε στο +1,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης