Τελευταία Νέα
Διεθνή

JP Morgan: Οι εμπορικές διαφορές μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας δε θα λυθούν άμεσα - Δύσκολος ο δρόμος των διαπραγματεύσεων

tags :
JP Morgan: Οι εμπορικές διαφορές μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας δε θα λυθούν άμεσα - Δύσκολος ο δρόμος των διαπραγματεύσεων
Η οικονομολόγος της JP Morgan, Haibin Zhu, τόνισε ότι ο αντίκτυπος της εμπορικής διαμάχης στην οικονομία δε θα είναι άμεσος
Την άποψη ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν μπροστά τους μεγάλο δρόμο διαπραγματεύσεων προκειμένου να εξομαλύνουν τις εμπορικές τριβές μεταξύ τους, εξέφρασε ο οικονομολόγος της JP Morgan στην Κίνα, Haibin Zhu, τονίζοντας παράλληλα ότι εάν υπάρξει πλήγμα στις ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας, αυτή δε θα γίνει αισθητή πριν από τα τέλη του τρέχοντος έτους.
Συγκεκριμένα, ο Zhu, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο δίκτυο CNBC, τόνισε ότι «εάν η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας δεχθεί πλήγμα από τις εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ, το αποτέλεσμα θα γίνει αισθητό μόνο αργότερα εντός του έτους», εξηγώντας ότι απαιτείται να πραγματοποιηθούν εκτενείς διαπραγματεύσεις από τις δύο χώρες προκειμένου να εξομαλυνθούν οι μεταξύ τους τριβές.
«Αναμένουμε έναν δύσκολο δρόμο για τις διαπραγματεύσεις, οπότε πιθανότατα δεν θα υπάρξει εμπορικός πόλεμος», αναφέρει ο οικονομολόγος της JP Morgan, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δεν αναμένουμε η εμπορική διαμάχη μεταξύ των δύο χωρών να επιλυθεί άμεσα».
Παράλληλα, ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η εμπορική διαμάχη των δύο χωρών δε θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις προοπτικές ανάπτυξης, ακόμα όπως και να έχει κάποιον αντίκτυπο, αυτός δε θα εμφανιστεί πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους ή τις αρχές του επόμενου.
«Μεταξύ των ζητημάτων που πρέπει να διαπραγματευτούν οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως είναι και ορισμένα που δεν αφορούν τους δασμούς, όπως η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας και οι τεχνολογικές μεταφορές, τα οποία θα είναι πιο δύσκολα», σημειώνει ο Zhu.
Σημειώνεται ότι για το πρώτο τρίμηνο του 2018, η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,8%, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για ανάπτυξη της τάξεως του 6,7%.
«Εάν κοιτάξουμε τα στοιχεία της Κίνας για το ΑΕΠ, τα θετικά νέα είναι ότι η δυναμική της κινεζικής ανάπτυξης παραμένει ασφαλής σε αυτό το στάδιο», σχολίασε ο Zhu, προσθέτοντας παράλληλα ότι «η εγχώρια οικονομική δραστηριότητα βρίσκεται σε πολύ σταθερό ρυθμό ανάπτυξης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης