Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Επιβεβαίωσε τη συνάντηση Pompeo - Kim Yong Un στη Βόρεια Κορέα

Trump: Επιβεβαίωσε τη συνάντηση Pompeo - Kim Yong Un στη Βόρεια Κορέα
Ο Mike Pompeo συναντήθηκε με τον KimYong Un στη Βόρεια Κορέα την προηγούμενη εβδομάδα
Τη συνάντηση του διευθυντή της CIA και επόμενου υπουργού Εξωτερικών, MikePompeoμε τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας KimYongUn, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ DonaldTrump.
«Ο Mike Pompeo συναντήθηκε με τον KimYong Un στη Βόρεια Κορέα την προηγούμενη εβδομάδα.
Η συνάντηση διεξήχθη πολύ ομαλά και δημιουργήθηκε καλή σχέση. Τώρα επεξεργαζόμαστε τις λεπτομέρειες της συνόδου.
Η αποπυρηνικοποίηση θα είναι σπουδαία για τον κόσμο και για τη Βόρεια Κορέα!», έγραψε στο Twitter o Trump.



Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr, ύστερα από τις δηλώσεις του προέδρου του Donald Trump, ο οποίος υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη πραγματοποιήσει απευθείας συνομιλίες εξαιρετικά υψηλού επιπέδου με τη Β. Κορέα στο πλαίσιο του σχεδιασμού της συνάντησης Trump – Kim Jong un, η εφημερίδα Washington Post αναφέρει ότι ο Mike Pompeo, ο διοικητής της CIA και ορισθείς ως ο επόμενος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, ήταν αυτός που μετέβη στη Β. Κορέα και είχε συνάντηση με τον ηγέτη της Β. Κορέας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Pompeo μετέβη υπό άκρα μυστικότητα στη Β. Κορέα το Σαββατοκύριακο του Πάσχα των Καθολικών και συναντήθηκε με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong un.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ανώτερος Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε το ταξίδι του απερχόμενου διευθυντή της CIA και τη συνάντησή του με τον Kim.
Η επίσκεψη αυτή καθιστά τον Pompeo, τον κυριότερο Αμερικανό αξιωματούχο που έχει συναντηθεί έως σήμερα με τον ηγέτη της Β. Κορέας, γεγονός που στέλνει και το σήμα σχετικά με την αποφασιστικότητα του Trump να συναντηθεί με τον ηγέτη της Β. Κορέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης