Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε υψηλά τριών ετών σκαρφαλώνει ξανά το πετρέλαιο - Κέρδη άνω του +1,40% για το αμερικανικό αργό

Κοντά σε υψηλά τριών ετών σκαρφαλώνει ξανά το πετρέλαιο - Κέρδη άνω του +1,40% για το αμερικανικό αργό
Το Brent ενισχύεται κατά +1,23% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 72,46 δολ. ανά βαρέλι
Συνεχίζεται η ανοδική πορεία για το πετρέλαιο, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι οι τιμές του θα παραμείνουν κοντά σε υψηλά τρεισήμιση ετών, καθώς οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι παραμένουν αυξημένοι.
Ειδικότερα, περί τις 2:44 μ.μ. το Brent ενισχύεται κατά +1,23% με την τιμή του να διαμοφώνεται στα 72,46 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,44% στα 67,48 δολ. ανά βαρέλι.
Όπως ανέφερε χθες (17/4) το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού πετρελαίου υποχώρησαν κατά 1 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, στα 428 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Εφόσον τα παραπάνω προκαταρκτικά στοιχεία πειβεβαιωθούν σήμερα (18/4) από τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, οι τιμές του πετρελαίου ενδέχεται να καταγράψουν περαιτέρω άνοδο.
Παράλληλα, το ενδεχόμενο αποχώρησης των ΗΠΑ από τη συμφωνία της Δύσης με το Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα παρέχει επίσης στήριξη προς τον μαύρο χρυσό, καθώς η περίπτωση επιβολής νέων κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης, αναμένεται να δημιουργήσει σημαντική πτώση στις εξαγωγές πετρελαίου της χώρας.
Η ολλανδική τράπεζα ING, μέσω σημειώματος που δημοσίευσε, αναθεώρησε επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις της για την τιμή του πετρελαίου, επικαλούμενη γεωπολιτικούς κινδύνους, καθώς και σημαντικές εξελίξεις στα θεμελιώδη της αγοράς.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της τράπεζας, η μέση τιμή του Brent για το 2017 αναμένεται να διαμορφωθεί στα 66,5 δολ. ανά βαρέλι, έναντι 60,25 των αρχικών προβλέψεων, ενώ η αντίστοιχη τιμή για το αργό θα διαμορφθωεί στα 62,50 δολ. ανά βαρέλι, έναντι 57,75 δολ. ανά βαρέλι προηγούμενως.
Ωστόσο, για το 2019, η ING αναμένει χαμηλότερες τιμές κυρίως λόγω της αύξησης στην παραγωγή των ΗΠΑ, η οποία αναμένεται να ξεπεράσει τα 11 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης