Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Με τεχνητή νοημοσύνη τα νέα drones - Θα αποφασίζουν πού θα επιτεθούν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση

tags :
Με τεχνητή νοημοσύνη τα νέα drones - Θα αποφασίζουν πού θα επιτεθούν χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση
Η εξέγερση των μηχανών - Με τεχνητή νοημοσύνη τα νέα drones - Θα αποφασίζουν αυτόνομα το που θα επιτεθούν χωρίς ανθρώπινη διεργασία
Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών θέλει να αναπτύξει ένα οπλικό σύστημα το οποίο θα μπορεί να ενσωματωθεί γρήγορα και να εγκατασταθεί στον ήδη υπάρχοντα στόλο των drones των ΗΠΑ, και θα ανιχνεύει, αναγνωρίζει, ταξινομεί, προσδιορίζει αυτόματα και θα στοχεύσει τους εχθρούς και τα οχήματα, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη.
Αυτό είναι ένα εντυπωσιακό τεχνολογικό άλμα, καθώς η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε να προωθήσει μια νέα εποχή των drones τα οποία θα μπορούν να διεξάγουν πολεμικές επιχειρήσεις χωρίς ανθρώπινη επίβλεψη.
Το πρόγραμμα ονομάζεται «Automatic Target Recognition of Personnel and Vehicles from an Unmanned Aerial System Using Learning Algorithms».
Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ αναζητά ιδιωτικά και ερευνητικά ιδρύματα που έχουν αναπτύξει πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης να προχωρήσουν σε συνεργασίες για την ενδεχόμενη μεταφορά τεχνολογίας.
Μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά τεχνολογίας, τα αμερικανικά drones θα χρησιμοποιούν αλγορίθμους μάθησης, όπως νευρωνικά δίκτυα αναμεμιγμένα με τεχνητή νοημοσύνη για να δημιουργήσουν την τελική στρατιωτικοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης.
Επί του παρόντος, τα στρατιωτικά αεροσκάφη έχουν ελάχιστη ενσωματωμένη νοημοσύνη, εκτός από την αποστολή μιας κατερχόμενης ζεύξης βίντεο υψηλής ευκρίνειας και έναν στρατιωτικό αναλυτή που αποφασίζει χειροκίνητα το που θα επιτεθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης