Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία Trump – Abe για μέγιστη πίεση στη Β. Κορέα μέχρι την αποπυρηνικοποίηση της

Συμφωνία Trump – Abe για μέγιστη πίεση στη Β. Κορέα μέχρι την αποπυρηνικοποίηση της
Επιμένουν ΗΠΑ και Ιαπωνία στη σκληρή γραμμή παρά τα βήματα προσέγγισης από τη Β. Κορέα
Στη σκληρή γραμμή έναντι της Β. Κορέας και παρά τα βήματα προσέγγισης που καταγράφονται με εντυπωσιακό ρυθμό το τελευταίο διάστημα συμφώνησαν να επιμείνουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe κατά τη συνάντηση τους στις ΗΠΑ.
Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η μέγιστη πίεση στη Β. Κορέα έως ότου φτάσει στην αποπυρηνικοποίηση της.
Ο Trump υποστήριξε πως βασικός του στόχος είναι «να απαλλαγούμε από τα πυρηνικά όπλα, ιδεατά σε όλο τον κόσμο» ενώ εξέφρασε την ελπίδα η συνάντηση του με τον Kim Jong un να στεφθεί από επιτυχία και να επιστρέψει όλη η κορεατική χερσόνησος στην ασφάλεια, στην ειρήνη και στην ευημερία.
«Ελπίζουμε ότι αυτή η συνάντηση θα στεφθεί από μεγάλη επιτυχία και αδημονούμε για την πραγματοποίησή της» υπογράμμισε ο Trump.
Από την πλευρά του ο Abe συμφώνησε πως η μέγιστη πίεση στη Βόρεια Κορέα πρέπει να συνεχιστεί, δήλωσε ενθαρρυμένος μετά τη δέσμευση του Trump να θέσει το θέμα των απαγωγών Ιαπώνων στις συνομιλίες του με τον Kim και υποστήριξε πως ένα ακόμα φλέγον θέμα, αυτό του διεθνούς εμπορίου, συζητήθηκε με τις δύο πλευρές να συμφωνούν να διαπραγματευθούν για ένα δίκαιο, ελεύθερο και αμοιβαία επωφελές εμπόριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης