Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αμφίβολη η περαιτέρω βελτίωση του προσφερόμενου τιμήματος των 535 εκατ. ευρώ για τον ΔΕΣΦΑ

tags :
Αμφίβολη η περαιτέρω βελτίωση του προσφερόμενου τιμήματος των 535 εκατ. ευρώ για τον ΔΕΣΦΑ
Με βάση την αποτίμηση που έχει γίνει, το εύλογο τίμημα για το 66% της εταιρίας θα μπορούσε να κινηθεί μεταξύ 510 - 530 εκατ. ευρώ
Σήμερα Πέμπτη (19/4) ενδέχεται κατά πάσα πιθανότητα να ανοίξει από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ η τελική προσφορά της κοινοπραξίας υπό την ιταλική Snam για την εξαγορά του 66% του ΔΕΣΦΑ.
Όπως είναι γνωστό, την Δευτέρα το Ταμείο προέκρινε ως πλειοδότρια την κοινοπραξία των εταιριών Snam, Enagás και Fluxys η οποία σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες προσέφερε τίμημα 535 εκατ. ευρώ έναντι της  κοινοπραξίας Reganosa, Transgaz και EBRD που προσέφερε 457 εκατ. ευρώ.
Το Ταμείο σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού ζήτησε και νέα βελτίωση από την κοινοπραξία της ιταλικής Snam, η οποία αναμένεται να ανοίξει σήμερα.
Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη φορά η Snam δεν θα προχωρήσει σε περαιτέρω βελτίωση του τιμήματος, καθώς εκτιμά ότι ήδη το ποσό που έχει προσφέρει είναι υψηλό και μάλιστα υψηλότερο από τον άνω όριο της αποτίμησης.
Συγκεκριμένα με βάση την αποτίμηση το εύλογο τίμημα για το 66% του ΔΕΣΦΑ θα μπορούσε να κινηθεί μεταξύ 510 - 530 εκατ. ευρώ.
Με βάση αυτό το δεδομένο φαίνεται ότι η ιταλική εταιρία που ήδη από το 2016 διεκδικεί το ΔΕΣΦΑ έχοντας συνεργαστεί τότε με την αζέρικη Socar, δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε περαιτέρω αύξηση του τιμήματος.
Σημειώνεται ότι ο νέος ιδιόκτητης του ΔΕΣΦΑ θα πρέπει μέσα στα επόμενα χρόνια να πραγματοποιήσει επενδύσεις συνολικού ύψους 330 εκατ. ευρώ.               

πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης