Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τα βλέμματα στραμμένα στην Ουάσιγκτον – Μεταβλητότητα αναμένουν οι αναλυτές

tags :
ΧΑ: Τα βλέμματα στραμμένα στην Ουάσιγκτον – Μεταβλητότητα αναμένουν οι αναλυτές
Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών ειδικά στον τραπεζικό κλάδο είναι πιθανές λόγω της πορείας που έχει καταγράψει στις τελευταίες συνεδριάσεις
Η αγορά έχει βελτιώσει το momentum της και έχει κινηθεί έντονα ανοδικά στις τελευταίες συνεδριάσεις προσεγγίζοντας σημαντικές αντιστάσεις.
Κατά τη χθεσινή (18/4) συνεδρίαση εκδηλώθηκαν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών αλλά τελικά το ΧΑ κατάφερε να κλείσει με νέα άνοδο.
Για σήμερα οι αναλυτές περιμένουν μεταβλητότητα με το βλέμμα να είναι στραμμένο στην Ουάσιγκτον στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και στις συναντήσεις που θα έχει το οικονομικό επιτελείο.
Τα νέα που θα βγαίνουν από εκεί αναμένεται να διαμορφώσουν την τάση στο ΧΑ.
Σημειώνεται πως το ΔΝΤ βελτίωσε τις εκτιμήσεις του για τα πλεονάσματα του προϋπολογισμού από το 2018 και μετά αλλά πάλι είναι χαμηλότερα από τον στόχο του 3,5% του προγράμματος του ESM και του 3,82% του ελληνικού στόχου.
 
Eurobank
Πιστεύουμε πως κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών είναι πιθανές σήμερα ειδικά στον τραπεζικό κλάδο, λόγω της ισχυρής επίδοσης που είχε στις προηγούμενες μέρες (πάνω από 15% άνοδος στις τελευταίες 5 συνεδριάσεις).
 
Euroxx
Περιμένουμε μεταβλητότητα στη σημερινή συνεδρίαση με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στις ειδήσεις από Ουάσιγκτον.
 
Beta
Τα σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη ίσως οδηγήσουν τους επενδυτές σε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών ενώ η αγορά θα παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις και τις συναντήσεις που θα γίνουν στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης