Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται ο χρυσός με τις γεωπολιτικές εξελίξεις να παραμένουν στο επίκεντρο - Στο +0,24% και τα 1.354,49 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανοδικά κινείται ο χρυσός με τις γεωπολιτικές εξελίξεις να παραμένουν στο επίκεντρο - Στο +0,24% και τα 1.354,49 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό δολάριο σταθεροποιείται μετά την άνοδο της προηγούμενης συνεδρίασης
Ανοδικά κινείται σήμερα Πέμπτη (19/4) ο χρυσός, καθώς το αμερικανικό δολάριο σταθεροποιείται απέναντι στα υπόλοιπα νομίσματα, με τις γεωπολιτικές εξελίξεις να παραμένουν στο επίκεντρο των επενδυτών.
Ειδικότερα, περί τις 10:42 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +0,24% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.354,49 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που ο δείκτης αμερικανικού δολαρίου καταγράφει οριακή πτώση της τάξεως του-0,09%, στις 89,27 μονάδες.
Οι επενδυτές διατηρούν στραμμένο το βλέμμα τους στη συνάντηση μεταξύ ΗΠΑ και Ιαπωνίας, στην οποία συζητείται οι εμπορικές σχέσεις που θα έχουν μελλοντικά οι δύο χώρας.
Νωρίτερα, το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας εμφανίστηκε πεπεισμένο ότι η χώρα είναι «καλά προετοιμασμένη» ώστε να αντιμετωπίσει οποιεσδήποτε αρνητικές επιδράσεις προκύψουν από την εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ, τονίζοντας παράλληλα ότι οι δασμοί της Ουάσικγτον δε θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην εγχώρια βιομηχανία.
Παράλληλα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει και η συνάντηση των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας τον επόμενο μήνα, με την πλευρά της Ουάσιγκτον να επιθυμεί ουσιαστικά αποτελέσματα από την ιστορική συνάντηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης