Τελευταία Νέα

Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας του πτωτικού σεναρίου στο Χ.Α πυροδότησε short squeeze

tags :
Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας του πτωτικού σεναρίου στο Χ.Α πυροδότησε short squeeze
Επιταχύνοντας την ταχύτητα και το ποσοστό της ανόδου, με κάπως ενισχυμένο όγκο


Με τον Γενικό Δείκτη σε υψηλό ενάμιση μήνα, τα τεχνικά δεδομένα του Ελληνικού Χρηματιστηρίου έχουν γυρίσει υπέρ των αγοραστών.


Το εντυπωσιακό σερί πράσινων (δηλαδή ανοδικών) κηροπηγίων στο ημερήσιο γράφημα τιμών έχει οδηγήσει τον Δείκτη πολύ κοντά στη διάσπαση του κρίσιμου επιπέδου αντιστάσεων της περιοχής 840 – 850 μονάδων. Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας του πτωτικού σεναρίου φαίνεται να πυροδότησε short squeeze, επιταχύνοντας, έτσι, την ταχύτητα και το ποσοστό της ανόδου, με κάπως ενισχυμένο όγκο.

Κρίσιμες οι επόμενες συνεδριάσεις, καθώς θα λύσουν το γρίφο του αν η παρούσα ανοδική κίνηση ήταν απλά διορθωτικό rebound, εν μέσω κυρίαρχης πτωτικής τάσης, ή αν η Αγορά έχει τις απαιτούμενες αντοχές ώστε να επιδιώξει την κίνηση προς τα πολυετή υψηλά του Ιανουαρίου.

Δύο οι κυριότεροι αρωγοί για την αλλαγή κλίματος: ο Τραπεζικός κλάδος με την υπεραπόδοσή του, σε σύγκριση με την υπόλοιπη μεγάλη κεφαλαιοποίηση και η αναπήδηση – απομάκρυνση των Αμερικάνικων δεικτών από τα επίπεδα στα οποία τους οδήγησαν οι εξελίξεις στη Συρία και η ανησυχία των Επενδυτών για τις επιπτώσεις ενός Εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Εταίρων.

Σε ότι αφορά τις Τραπεζικές μετοχές, εικάζεται ότι το έξυπνο χρήμα προδικάζει την επιτυχία των Ομίλων στα stress tests. Σε αυτή την περίπτωση θα απομακρυνθεί η ανάγκη άμεσης κεφαλαιακής ενίσχυσης, που πέραν από τα ερωτηματικά που θα δημιουργούσε για την ευρωστία του κλάδου, θα δοκίμαζε, επίσης, την ρευστότητα των Επενδυτικών Χαρτοφυλακίων.
  • Ψύχραιμα αντιδρά και το Ελληνικό δεκαετές, κοντά στα πολυετή υψηλά του, συνηγορώντας στο ανοδικό σενάριο. Πολύ θετικά αξιολογούμε την μείωση της μεταβλητότητας στον αντιπροσωπευτικότερο κρατικό τίτλο.
Πέτρος Στεριώτης - (Nuntius Sec.).

http://www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης