Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Στην "ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε." πρώην θυγατρική των ΕΑΣ

tags :
Στην
Ιδιωτικοποίηση της "Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου".
Θετική ήταν η κατάληξη της ιδιωτικοποίησης της "Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου", πρώην θυγατρικής των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), αφού η ακριτική εταιρεία πέρασε στα χέρια της ελληνικής εταιρείας "ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.", έναντι 2,5 εκατ. ευρώ.
Η "Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου" που βρίσκεται στο Κεφαλόβρυσο Πωγωνίου Ιωαννίνων, ιδρύθηκε το 1979 και το 1983 κρατικοποιήθηκε και εντάχθηκε στα ΕΑΣ. Είχε ως αντικείμενο την επεξεργασία κραμάτων χαλκού για την παραγωγή μεταλλικών δίσκων κερμάτων και ορύχαλκου για τη χρήση πυρομαχικών, κυάθια καλύκων και ταινιών σε ρολά.
Για μια περίοδο η "Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου"  πέρασε μεγάλη ύφεση, σώθηκε όμως για ένα διάστημα από το συμβόλαιο για τα εγχώρια κέρματα του ευρώ.
Στην εταιρεία, η οποία εδώ και καιρό υπολειτουργούσε, απασχολούνται συνολικά 56 άτομα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της "ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε." στόχος είναι η επαναδραστηριοποίηση της παραγωγής και με την εκμετάλλευση του διεθνούς εμπορικού δικτύου της "ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε.", η μετατροπή του προφίλ της μονάδας σε εξαγωγική.
Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ακριτική περιοχή του Πωγωνίου, αφού το εργοστάσιο βρίσκεται μόλις 13 χλμ. από τα σύνορα και αποτελεί τον μεγαλύτερο βιομηχανικό εργοδότη της περιοχής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης