Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Μένει Ελλάδα το ΔΝΤ - Η Γερμανία θέλει το Ταμείο στην Ευρωζώνη

Handelsblatt: Μένει Ελλάδα το ΔΝΤ - Η Γερμανία θέλει το Ταμείο στην Ευρωζώνη
Μετά τα προβλήματα πουτ προέκυψαν λόγω της ελληνικής διάσωσης, οι Ευρωπαίοι επιθυμούσαν να αντικαταστήσουν το ΔΝΤ με το δικό τους Ταμείο, ωστόσο πλέον παρατηρείται αλλαγή πλεύσης
Τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε μελλοντικές κρίσεις επιθυμεί η Γερμανία, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία τονίζει ότι το Ταμείο είναι διαθέσιμο να εκταμιεύσει το ποσό των 1,6 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.
Το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες επαινούν αυτή την εποικοδομητική στάση, όπως τονίζεται στο δημοσίευμα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το μότο ήταν ότι η Ευρώπη θα αποκτήσει το δικό της νομισματικό ταμείο, καθώς το ΔΝΤ κουράστηκε να ασχολείται με τα ευρωπαϊκά ζητήματα, καθώς δραστηριοποιείται και σε άλλα μέρη του πλανήτη.
Ένα χρόνο πριν, στη Σύνοδο ΔΝΤ - Παγκόσμιας Τράπεζας, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ είχε εκφράσει επανειλλημμένως τη δυσαρέσκειά της.
Ωστόσο ένα χρόνο μετά, με τον Olaf Scholz πλέον στη θέση του Wolfang Schaeuble στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, το κλίμα μεταξύ ΔΝΤ - Ευρωζώνης έχει αλλάξει δραστικά προς το καλύτερο.
Μετά τα προβλήματα πουτ προέκυψαν λόγω της ελληνικής διάσωσης, οι Ευρωπαίοι επιθυμούσαν να αντικαταστήσουν το ΔΝΤ με το δικό τους Ταμείο, ωστόσο πλέον παρατηρείται αλλαγή πλεύσης, καθώς και οι δύο πλευρές κατάλαβαν ότι χρειάζονται μελλοντικά η μία την άλλη.
Με φόντο την αβεβαιότητα στην Αμερική του Trump και τις δυσκολίες στην Ασία, το Ταμείο χρειάζεται έναν αξιόπιστο σύμμαχο στην Ευρώπη.
Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Olaf Scholz, θα πρέπει να αισθάνεται πολύ ικανοποιημένος, καθώς το κλίμα στην Ουάσινγκτον θα είναι πολύ καλύτερη, σε σχέση με αυτό που αντιμετώπισε ο προκάτοχός του Wolfang Schaeuble.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης