Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπιες απώλειες στη Wall Street, με εταιρικά και macro στο επίκεντρο - Πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο

Ήπιες απώλειες στη Wall Street, με εταιρικά και macro στο επίκεντρο - Πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο
Με απώλειες άνοιξε η Wall Street, με τα «βλέμματα» των επενδυτών να είναι στραμμένα σε εταιρικά αποτελέσματα και μακροοικονομικά στοιχεία
Με απώλειες άνοιξε σήμερα (19/4/2018) η Wall Street, με τα «βλέμματα» των επενδυτών να είναι στραμμένα σε εταιρικά αποτελέσματα και μακροοικονομικά στοιχεία, ενώ στο επίκεντρο παραμένουν πάντα οι γεωπολιτικές εξελίξεις.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρούσε κατά 0,2% στις 24.704 μονάδες, ο S&P 500 σημείωνε πτώση 0,3% στις 2.701 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,4% χαμηλότερα, στις 7.265 μονάδες.


Ο τεχνολογικός κλάδος άνοιξε δεχόμενος πιέσεις, καθώς η ασιατική εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών Taiwan Semiconductor Manufacturing (TMSC) δημοσίευσε μια απογοητευτική πρόβλεψη.
Ειδικότερα, η TMSC εκτίμησε ότι τα έσοδά της για το β’ τρίμηνο 2018 θα κυμανθούν μεταξύ 7,8 και 7,9 δισ. δολ., αρκετά χαμηλότερα των προβλέψεων των αναλυτών της Wall Street, που κάνουν λόγο για έσοδα 8,8 δισ. δολ.
Η πρόβλεψη αυτή ασκεί πιέσεις σε ολόκληρο τον τεχνολογικό κλάδο, με τη μετοχή της Apple να υποχωρεί περισσότερο από 1,5% λίγο μετά το άνοιγμα, ενώ οι μετοχές των Nvidia και Advanced Micro Devices σημειώνουν απώλειες τουλάχιστον 2%.
Στον αντίποδα, η μετοχή της Blackstone ενισχύεται περισσότερο από 2%, καθώς η εταιρεία ανέφερε κέρδη σημαντικά μειωμένα αλλά καλύτερα των προσδοκιών των αναλυτών για το α’ τρίμηνο του 2018.
Ειδικότερα, η Blackstone ανέφερε ότι το οικονομικό της κέρδος, το οποίο αντανακλά τις μεταβολές στην αξία των μη πραγματοποιηθεισών επενδύσεων, μειώθηκε στα 792 εκατ. δολ., ή 65 σεντς ανά μετοχή, από 967,9 εκατ. δολάρια, ή 81 σεντς ανά μετοχή, το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, με το αποτέλεσμα να είναι, πάντως, καλύτερο των προσδοκιών των αναλυτών για 47 σεντς.
Τα έσοδα της Blackstone από τέλη σημείωσαν άνοδο 14%, στα 332,9 εκατ. δολ.
Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν στα 367,9 εκατ. δολ., ή 53 σεντς ανά μετοχή, από 451,9 εκατ. δολ., ή 68 σεντς ανά μετοχή, το προηγούμενο έτος.
Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα καταβάλει μέρισμα 35 σεντς για το τρίμηνο, σε σύγκριση με 87 σεντς το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.
Η περίοδος δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων έχει ξεκινήσει αρκετά ικανοποιητικά μέχρι στιγμής.
Σύμφωνα με την Thomson Reuters I/B/E/S, από τις εταιρείες του δείκτη S&P 500 που έχουν αναφέρει μέχρι στιγμής αποτελέσματα, το 79% έχουν ανακοινώσει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, ενώ το 83% έχουν παρουσιάσει καλύτερες πωλήσεις.
Την ίδια ώρα, τους επενδυτές ανησυχούν οι αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων των ΗΠΑ, με το επιτόκιο του 10ετούς να ξεπερνά το 2,9%.
Παρόμοια επίπεδα στο 10ετές κόστος δανεισμού των ΗΠΑ είχαν πυροδοτήσει νωρίτερα αυτόν το έτος το «κύμα» διόρθωσης στη Wall Street.
Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών θα βρεθούν και οι δηλώσεις αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
Σημειώνεται ότι το βασικό επιτόκιο της Fed βρίσκεται σήμερα στο εύρος 1,5% - 1,75% και οι περισσότεροι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας αναμένουν ότι θα ανέλθει στο 3,1% - 3,6% έως το 2020.
Η Beige Book που δημοσίευσε χθες η Fed έδειξε ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με «μέτριο» ρυθμό κατά τους πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, με την αγορά εργασίας να καταγράφει περαιτέρω βελτίωση.
Όπως αναφέρεται, οι περισσότερες περιφέρειες παρουσίασαν αύξηση των μισθών με «μέτριο» ρυθμό, ενώ σε ό,τι αφορά τις τιμές, παρατηρήθηκε αύξηση σε όλες τις περιφέρειες, με «μέτριο» ρυθμό γενικότερα.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, κατά 1.000 μειωμένες εμφανίστηκαν οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σε μια ένδειξη ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή, παρά την επιβράδυνση που είχε καταγράψει τον Μάρτιο του 2018.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, οι αρχικές αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας μειώθηκαν κατά 1.000, στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 232.000, την εβδομάδα μέχρι τις 14 Απριλίου.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι ανέμεναν 230.000 νέες αιτήσεις.
Εν τω μεταξύ, στο επίκεντρο παραμένουν πάντα και οι γεωπολιτικές εξελίξεις, εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή, μετά και τα χτυπήματα κατά της Συρίας, που πραγματοποίησαν το περασμένο σαββατοκύριακο οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία, σε «απάντηση» στη φερόμενη επίθεση με χημικά όπλα στην πόλη Douma.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης