Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Πρόοδος της FYROM στην πορεία για την ΕΕ - Δύσκολα θα λυθεί το «Σκοπιανό»

tags :
Fitch: Πρόοδος της FYROM στην πορεία για την ΕΕ - Δύσκολα θα λυθεί το «Σκοπιανό»
Η Fitch επικροτεί την πρόοδο της FYROM προς την οικονομική και πολιτική σταθερότητα 
Η πρόσφατη (17 Απριλίου 2018) αναγνώριση της προόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) υπογραμμίζει τη σταθεροποιημένη εγχώρια πολιτική κατάσταση της πΓΔΜ, μετά από μια περίοδο αναταραχών, τις βελτιωμένες διεθνείς σχέσεις και τα σταδιακά βήματα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αναφέρει σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
Ο αμερικανικός οίκος, όπως και η Κομισιόν, αναγνωρίζει την πρόοδο των γειτόνων μας στην ενταξιακή πορεία για την ΕΕ, αν και η όλη διαδικασία θα διαρκέσει χρόνια, υπογραμμίζεται.
«Η κυβέρνηση συνασπισμού της πΓΔΜ, η οποία ανέλαβε καθήκοντα το Μάιο του περασμένου έτους, ανέπτυξε πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων με στόχο την επανευθυγράμμιση των πολιτικών ένταξης στην ΕΕ και την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας και της διαφάνειας στα δημόσια θεσμικά όργανα.
Αυτό ακολουθεί μια τριετή πολιτική κρίση που προκάλεσε σημαντική επιδείνωση των δεικτών διακυβέρνησης», σημειώνεται.
Σε ό,τι αφορά στο επίμαχο θέμα της ονομασίας μεταξύ FYROM και Ελλάδας, ο οίκος επισημαίνει ότι έχει πραγματοποιηθεί εν μέρει πρόοδος στις συνομιλίες, με την ΕΕ να παραμένει ουδέτερη.
Κατά την άποψη της Fitch, η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων κρίνεται δύσκολη, καθώς απαιτείται από την Ελλάδα αλλαγή στο σύνταγμα της πΓΔΜ.
Από οικονομικής πλευράς, η αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ της πΓΔΜ εκτιμάται στο 3,1% και 2,8% το 2018 και το 2019, αντίστοιχα, από 0,5% το περασμένο έτος.

Διαβάστε: Fitch για FYROM: Να συμβιβαστεί για το όνομα Μακεδονία με την Ελλάδα - Η βαθμολογία «ΒΒ»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης