Τελευταία Νέα
Οικονομία

Lew (πρώην ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Απαραίτητη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους προκειμένου να καταστεί βιώσιμο

tags :
Lew (πρώην ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ):  Απαραίτητη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους προκειμένου να καταστεί βιώσιμο
Διαφορετικά το ελληνικό χρέος δεν θα καταστεί βιώσιμο, τόνισε ο πρώην ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ
Η Ελλάδα δεν μπορεί να απουσιάζει από κανένα πάνελ το οποίο συζητά στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου ΔΝΤ - Παγκόσμιας Τράπεζα.
Πολύ, δε, περισσότρο όταν το θέμα της συζήτησης είναι «Μεταρρυθμίζοντας την Ευρωζώνη: Απόψεις εντός και εκτός ζώνης του Ευρώ», με συμμετέχοντες την επικεφαλής του ΔΝΤ, Ch. Lagarde, τον πρόεδρο του Eurogroup, Μ. Centeno, τους υπουργούς Οικονομικών Γερμανίας και Ιταλίας, Ol. Scholz και P.C. Pandoan και των πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, J. Lew.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην τραπεζική ένωση στην Ευρωζώνη και στην ανάγκη να αντιμετωπιστούν με καλύτερο τρόπο τα όποια προβλήματα εμφανιστούν στο μέλλον.
Η αναφορά στην Ελλάδα προήλθε από αυτόν που δεν περίμενε κανείς, από τον πρώην υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Jack Lew, ο οποίος υπογράμμισε ότι «οι ΗΠΑ ενδιαφέρονταν για την Ελλάδα πέραν όλων των άλλων προκειμένου να εξετάσουν εάν μπορεί, τελικά, μία χώρα εντός μίας νομισματικής ένωσης να βρεθεί ένα βήμα πριν από την κατάρρευση».
Παράλληλα φρόντισε να συμπληρώσει ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι απόλυτα απαραίτητη για να καταστεί βιώσιμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης