Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εταιρικά στο επίκεντρο

Μεικτά πρόσημα και οριακές μεταβολές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εταιρικά στο επίκεντρο
Με οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Με οριακές μεταβολές και μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (19/4/2018) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα τριμηνιαία εταιρικά αποτελέσματα να βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε μόλις κατά 0,02% υψηλότερα, στις 381,95 μονάδες, με τους κλάδους να τερματίζουν με μεικτά πρόσημα.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,19% στις 12.567,42 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε άνοδο 0,16% στις 7.328,92 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,21% υψηλότερα, στις 5.391,64 μονάδες.


Πιέσεις δέχτηκε ο κλάδος καταναλωτικών αγαθών, σημειώνοντας απώλειες 1,9% στον απόηχο εταιρικών αποτελεσμάτων.
Η μετοχή της Unilever διολίσθησε κατά 2,2%, καθώς ο αγγλο-ολλανδικός κολοσσός ανέφερε πωλήσεις για το α’ τρίμηνο του 2018 που σε μεγάλο βαθμό ήταν αντίστοιχες των προσδοκιών των αναλυτών.
Σημαντικά κέρδη 7,4% κατέγραψε η μετοχή της Publicis Group, προσφέροντας ώθηση στο σύνολο του ευρωπαϊκού κλάδου μέσων ενημέρωσης (+1,7%).
Η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε πωλήσεις καλύτερες των προσδοκιών για το α’ τρίμηνο του 2018, κυρίως χάρη στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της στη Βόρεια Αμερική.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, υποχώρησε το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο του 2018.
Ειδικότερα, το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών περιορίστηκε στα 35,1 δισ. ευρώ, από 39 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο 2018, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους, το πλεόνασμα του ισοζυγίου είχε διαμορφωθεί στα 29,8 δισ. ευρώ.
Για το σύνολο των τελευταίων δώδεκα μηνών, το πλεόνασμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 408,1 δισ. ευρώ, γεγονός που μεταφράζεται στο 3,7% του ΑΕΠ της Ευρωζώνης.
Στη Βρετανία, σημαντική πτώση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις τον Μάρτιο του 2018, καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες περιόρισαν την κινητικότητα των καταναλωτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις της χώρας υποχώρησαν κατά 1,2% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2018, με την πτώση να αποδεικνύεται μεγαλύτερη σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η πτώση να περιοριστεί στο -0,5%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,1%, καταγράφοντας επιβράδυνση σε σύγκριση με την ετήσια άνοδο 1,5% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» των επενδυτών στράφηκαν και στις τιμές του πετρελαίου, με τον «μαύρο χρυσό» να ανέρχεται σήμερα στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη του 2014, καθώς τα αποθέματα στις ΗΠΑ υποχωρούν και η Σαουδική Αραβία μειώνει ακόμα περισσότερο την παραγωγή της.
Συγκεκριμένα, περί τις 19:00 το Brent ενισχυόταν κατά 1,2% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 74,4 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του 0,6% στα 68,9 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης, τα αποθέματα αργού πετρελαίου για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 13 Απριλίου 2018 υποχώρησαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, στα 427,57 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι τα αποθέματα αμερικανικού αργού βρίσκονται πλέον κοντά στον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών, γεγονός που δείχνει πτώση στην παγκόσμια υπερπροσφορά.




www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης