Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Αναβαθμίζεται σε θετικό, από σταθερό, το outlook της Deutsche Lufthansa

tags :
S&P: Αναβαθμίζεται σε θετικό, από σταθερό, το outlook της Deutsche Lufthansa
Αναβάθμιση των προοπτικών της Lufthansa από τη Standard & Poor’s
Σε αναβάθμιση των προοπτικών (outlook) της Deutsche Lufthansa, από σταθερές σε θετικές, προχώρησε η Standard & Poor’s Global Ratings, διατηρώντας σε «BBB-» και «Α-3» τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα, αντίστοιχα.
Η αναθεώρηση αντανακλά την ισχυρότερη δημιουργία ελεύθερων ταμειακών ροών και το χαμηλότερο χρέος για το 2017, παρά τη συμφωνία για απόκτηση ή εκμίσθωση 65 αεροσκαφών της χρεοκοπημένης Air Berlin.
Η Lufthansa μετέφερε περίπου 130 εκατομμύρια επιβάτες το 2017, επίδοση που την κατατάσσει ως την τέταρτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο.
Ο γερμανικός κολοσσός διαθέτει στόλο 728 αεροσκαφών και λειτουργεί από τους κύριους κόμβους της στη Φραγκφούρτη, το Μόναχο, τη Ζυρίχη και τη Βιέννη με τα εμπορικά σήματα Lufthansa German Airlines, SWISS και Austrian Airlines.
Η Lufthansa κατέγραψε άκρως ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα το 2017, με το EBITDA να αυξάνεται κατά 40% στα 4,6 δισεκ. ευρώ, με τις ελεύθερες ταμειακές ροές να υπερβαίνουν τα 1,6 δισεκ..
Το προσαρμοσμένο χρέος μειώθηκε κατά 3,4 δισεκ. ευρώ το περασμένο έτος, σε 9 δισεκ. ευρώ, κυρίως λόγω της διαρθρωτικής μείωσης των συνταξιοδοτικών υποχρεώσεων.
«Αντιλαμβανόμαστε ότι η αεροπορική βιομηχανία συνδέεται με κυκλικές συνθήκες προσφοράς και ζήτησης και ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της εταιρείας το 2017 δεν είναι βιώσιμος.
Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι μια βασική πρόκληση για τη Lufthansa να προχωρήσει προς τα εμπρός θα μετατρέψει τη δύναμη EBITDA σε διαχρονική αξία.
Η εταιρεία έχει εκφράσει την πρόθεσή της να διατηρήσει ένα προσαρμοσμένο καθαρό λόγο χρέους/EBITDA κάτω από το 3,5x», αναφέρεται στην έκθεση του αμερικανικού οίκου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης