Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζονται οι πιέσεις στο ελβετικό φράγκο - Αμήχανη παραμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας

tags :
Συνεχίζονται οι πιέσεις στο ελβετικό φράγκο - Αμήχανη παραμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Συνεχίζονται οι πιέσεις στο ελβετικό φράγκο - Αμήχανη παραμένει η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Συνεχίζονται οι πιέσεις στο ελβετικό φράγκο, με το ελβετικό νόμισμα να υποχωρεί έως και 0,13% στα 1,2001 φράγκα ανά ευρώ, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2015, όταν η Ελβετική Εθνική Τράπεζα (SNB) πήρε την απόφαση να αποσύρει το ανώτατο όριο των 1,20 ευρώ για την ισοτιμία.
Τι θα κάνει τώρα η Ελβετική Εθνική Τράπεζα;
Νωρίτερα τον Απρίλιο, ο πρόεδρος της SNB, Thomas Jordan, δήλωσε ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές παραμένουν σε «εύθραυστη» κατάσταση και η Ελβετική Εθνική Τράπεζα δεν θέλησε να «προκαλέσει» ανατίμηση στο ελβετικό φράγκο αλλάζοντας τη νομισματική της πολιτική.



Η διολίσθηση του ελβετικού νομίσματος στην τρέχουσα εβδομάδα δεν ήταν συμβατή με τον χαρακτήρα του ως ασφαλούς καταφυγίου σε περιόδους αναταραχής στις αγορές.
Το φράγκο υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο έναντι του ευρώ από τον Ιανουάριο του 2015 (πριν λίγο η ισοτιμία ήταν 1,1863 φράγκα ανά ευρώ), ενώ το γεν, που αποτελεί επίσης καταφύγιο, ενισχύθηκε, καθώς οι ΗΠΑ απείλησαν με στρατιωτική δράση κατά της Συρίας, κλιμάκωσαν την εμπορική διαμάχη με την Κίνα και επέβαλαν κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες.



«Το ελβετικό φράγκο καθοδηγείται τώρα κυρίως από ροές κεφαλαίων και οι κυρώσεις στη Ρωσία περιλάμβαναν ελβετικές εταιρείες, όπου έχουν επενδύσει Ρώσοι», δήλωσε ο M. Olivery, υπεύθυνος στρατηγικής της Credit Agricole, αναφέροντας ως παράδειγμα την εταιρεία Sulzer.
«Η αυξημένη ανάγκη των Ρώσων για ρευστότητα και η έλλειψη διάθεσης να αφήσουν χρήματα στην Ελβετία αλλάζει τη σχέση του φράγκου με το κλίμα κινδύνου», σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι εκτιμήσεις της αγοράς για το θέμα αυτό είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν.



Ο χρόνος των κινήσεων είναι σίγουρα συμπτωματικός.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης