Τελευταία Νέα
Οικονομία

Centeno: Καμμία συζήτηση για επέκταση του ελληνικού προγράμματος

Centeno: Καμμία συζήτηση για επέκταση του ελληνικού προγράμματος
Η Πορτογαλία αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για την Ελλάδα, τόνισε ο κ. Centeno
Την ανάγκη η Ελλάδα να δημιουργήσει ένα δικό της πρόγραμμα στήριξης της ανάπτυξης, σεβόμενη πάντα τις δεσμεύσεις της, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Mario Centeno, μιλώντας στο Atlantic Council στην Ουάσιγκτον.
Δεν παρέλειψε να υμνήσει τις προσπάθειες που έχει κάνει η χώρα αλλά ταυτόχρονα έστειλε και το μήνυμα ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν εγκαίρως τα 88 προαπαιτούμενα.
Όπως τόνισε «η  Ελλάδα έχει βγει από τη δύσκολη κατάσταση.
Έχουν μείνει 88 προαπαιτούμενα να ολοκληρωθούν για να τελειώσει και η τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος και να εξέλθει του προγράμματος.
Είναι εντυπωσιακή η ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόζει τα μέτρα και να νομοθετεί.
Η Ελλάδα ακολουθεί θετικό ρυθμό ανάπτυξης, όπως οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης και  πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα.
Το βασικό ζήτημα τώρα είναι για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη είναι να εφαρμόσει ένα δικό της πρόγραμμα ανάπτυξης, να έχει την απόλυτη ιδιοκτησία σε όλα τα επίπεδα, όπως συνέβη και με την Πορτογαλία.
Θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλή πορεία για να το επιτύχουμε».
Απατώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο επικεφαλής του Eurogroup, τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επέκτασης του ελληνικού προγράμματος, όπως υποστήριξε ο γερμανικός Τύπος.
«Δεν υπάρχουν συζητήσεις για επέκταση του ελληνικού προγράμματος.
Οι ελληνικές αρχές είναι επικεντρωμένες στην έξοδο από το πρόγραμμα και αποφασισμένες να λάβουν όλα τα μέτρα προκειμένου να επιτευχθεί αυτό τον Αύγουστο του 2018.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση παράτασης ή συζητήσεων για ενδεχόμενη παράταση είτε πριν είτε μετά τη λήξη του προγράμματος.
Σαφώς θα πρέπει να ληφθούν κάποιες αποφάσεις για την πορεία μετά το πρόγραμμα, αλλά αυτές είναι δεδομένες και περιλαμβάνουν μία τυπική εποπτεία, όπως ισχύει σε Πορτογαλία και Ιρλανδία αλλά και στις άλλες χώρες», υπογράμμισε ο κ. Centeno.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης