Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης: Δεν ξέρω πότε θα αποφυλακιστούν οι Έλληνες στρατιωτικοί – Πιθανό ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

Κουβέλης: Δεν ξέρω πότε θα αποφυλακιστούν οι Έλληνες στρατιωτικοί – Πιθανό ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία
Δεν έχω κανένα πρόβλημα συνεργασίας με τον Π. Καμμένο υποστήριξε ο αναπληρωτής υπ. Εθνικής Άμυνας
Την θέση ότι δεν μπορεί να εκτιμήσει το πότε θα αποφυλακιστούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φ. Κουβέλης, ο οποίος αφού υποστήριξε ότι είναι πολύ δύσκολο να κάνει κάποιος μια εκτίμηση ιδιαίτερα τώρα που η Τουρκία εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο.
«Δεν βλέπω θερμό επεισόδιο με την έννοια της επιλογής.
Βλέπω ότι τα όσα συμβαίνουν είναι δυνατόν μέσα από την συνηθισμένη συμπεριφορά της Τουρκίας - αναφέρομαι στις παραβάσεις και παραβιάσεις -, μια αναχαίτιση, η οποία έχει καταντήσει μια υπόθεση καθημερινότητας, να μετατραπεί σε θερμό επεισόδιο.
Από ατύχημα», είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Κουβέλης.
«Εκτιμώ ότι θα συνεχιστεί η συγκεκριμένη συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο διότι αυτό το κλίμα των εντάσεων - εντάσεων που πολλές φορές κλιμακώνονται - τροφοδοτεί και εξυπηρετεί την διαμόρφωση ενός συγκεκριμένου κλίματος στο εσωτερικό της Τουρκίας, το οποίο επίσης εξυπηρετεί τον Ερντογάν», είπε ο κ. Κουβέλης, ο οποίος σχετικά με τον χαρακτηρισμό του για «ακήρυχτο πόλεμο» στο Αιγαίο, υπογράμμισε ότι δεν χρησιμοποίησε αυτόν τον όρο για να σηματοδοτήσει την έννοια των γεγονότων με τα στοιχεία ενός πολέμου που κηρύσσεται, αλλά -όπως είπε- «για να αναφερθώ σε αυτές ακριβώς τις συνθήκες».
Όσον αφορά τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ο κ.Κουβέλης είπε πως δεν μπορούν να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις.
«Δεν ξέρω πότε θα αποφυλακιστούν.
Κρατούνται χωρίς κατηγορητήριο.
Δεν μπορούν να κρατούνται, πρόκειται για μια παρατεταμένη κράτηση» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Κουβέλης, ο οποίος υποστήριξε ότι η Τουρκία δέχεται μεγάλες πιέσεις για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων εξαιτίας των παρεμβάσεων των κυβερνήσεων σε πολλά επίπεδα.
Κληθείς να σχολιάσει τα περί ομηρείας των δύο Ελλήνων για την οποία έκανε λόγο ο Π. Καμμένος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, αφού εκτίμησε ότι πρόκειται για υπερτροφικό λόγο, υπογράμμισε ότι μπορεί να αντιληφθεί την χρήση του όρου εφόσον αυτός περιορίζεται στην παράνομη κράτηση και στο ότι δεν υπάρχει κατηγορητήριο.
Σε αυτό το σημείο υποστήριξε πως τα περί ομηρείας δεν γίνονται αποδεκτά εφόσον αυτή υποδηλώνει το στοιχείο της ανταλλαγής.
«Αποκλείουμε την ανταλλαγή των Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς» υπογράμμισε ο κ.Κουβέλης,
Αναφερόμενος στις σχέσεις του με τον κ.Καμμένο ο κ.Κουβέλης υποστήριξε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα μαζί του, ότι συνεργάζονται πολύ καλά και ότι ο καθένας έχει τις αρμοδιότητες του.
Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπ. Εθνικής Άμυνας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η Γαλλία θα δώσει στην Ελλάδα δύο φρεγάτες με leasing, κάτι που αναμένεται να γίνει σύντομα, εντός του καλοκαιριού ενώ χαρακτήρισε επικίνδυνη την ενέργεια των τριών Ελλήνων που ύψωσαν την ελληνική σημαία σε βραχονησίδες κοντά στους Φούρνους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης