Τελευταία Νέα
Ασφαλιστικά Νέα

«Ως Αρχαίος Άνεμος», του Μίκη Θεοδωράκη: Παρουσίαση με νέα ερμηνευτική απόδοση στο κεντρικό κτήριο της Interamerican

tags :
«Ως Αρχαίος Άνεμος», του Μίκη Θεοδωράκη: Παρουσίαση με νέα ερμηνευτική απόδοση στο κεντρικό κτήριο της Interamerican
Η εταιρεία υποστηρίζει χορηγικά την παραγωγή
Ένα από τα λιγότερο γνωστά έργα στο ευρύ κοινό του Μίκη Θεοδωράκη, το λυρικό «Ως Αρχαίος Άνεμος» σε ποίηση Διονύση Καρατζά, ηχογραφήθηκε εκ νέου με δύο φωνές και κουιντέτο και παρουσιάζεται αύριο, Παρασκευή 20 Απριλίου, σε χώρο της INTERAMERICAN.
Η εταιρεία υποστηρίζει χορηγικά την παραγωγή, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για τα Γράμματα - τις Τέχνες και ειδικότερα για την ανάδειξη του έργου του Μίκη Θεοδωράκη, «ως φάρου για τον πολιτισμό και εθνικού κεφαλαίου».
Το έργο, που γράφτηκε την άνοιξη του 1987 και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά σε δίσκο το φθινόπωρο του ίδιου έτους με τις φωνές του μεγάλου συνθέτη και της Σοφίας Μιχαηλίδη, παρουσιάζεται τώρα με την ερμηνεία του Μπάμπη Τσέρτου και της Ειρήνης Καράγιαννη, με το κουιντέτο των Δημήτρη Παπαγγελίδη (κλασσική κιθάρα), Μαριλίζας Παπαδούρη-Παπαγγελίδη (τσέλο), Τίνας Δεσύλλα (όμποε), Γιάννη Τσέρτου (πιάνο) και Βαγγέλη Ζωγράφου (κοντραμπάσο).
Στην εκδήλωση, θα απαγγείλει ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς.
Την οργάνωση της παραγωγής του δίσκου, που κυκλοφορεί από τον «Καθρέφτη ήχων αληθινών», επιμελήθηκε ο Αλέξανδρος Θεοδωράκης-Παπαγγελίδης, ενώ το εξώφυλλο και το ένθετο κοσμούνται από σχέδια του μικρότερου εγγονού του συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη-Παπαγγελίδη. Η εκδήλωση της πρώτης παρουσίασης του έργου στη νέα εκτέλεση, στον χώρο της χορηγού εταιρείας INTERAMERICAN, είναι κλειστή (με προσκλήσεις).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης