Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησε στο 0,9% ο ετήσιος πληθωρισμός για τον Μάρτιο 2018 - Παραμένει μακριά από τον στόχο της BoJ

Ιαπωνία: Υποχώρησε στο 0,9% ο ετήσιος πληθωρισμός για τον Μάρτιο 2018 - Παραμένει μακριά από τον στόχο της BoJ
Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Ιαπωνίας επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων
Επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ιαπωνία για τον Μάρτιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (10/4) στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, υποχρεώνοντας την Κεντρική Τράπεζα της χώρας να διατηρήσει τη νομισματική πολιτική της.
Ειδικότερα, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή, από τον οποίο εξαιρούνται οι ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων, υποχώρησε στο 0,9% σε ετήσια βάση, έναντι 1% τον Φεβρουάριο 2018, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.
Οι αναλυτές αναμένουν ο βασικός πληθωρισμός να ενισχυθεί αργότερα εντός του έτους, καθώς οι ανοδικές πιέσεις στις τιμές από την ενέργεια και τα τρόφιμα είναι πιθανό να υποχωρήσουν, διευκολύνοντας την Bank of Japan να σχεδιάσει σταδιακά την έξοδό της από τη νομιχματική χαλάρωση.
«Αναμένουμε ο βασικός πληθωρισμός να διαμορφωθεί κατά μέσο όρο στο 1% για το τρέχον έτος, κάτω από τις μέσες προβλέψεις μεταξύ των μελών της Bank of Japan στο 1,4%», ανέφερε ο οικονομολόγος της Capital Economics, Marcel Thieliant. προσθέτοντας παράλληλα ότι «εάν επιβεβαιωθούμε, η τράπεζα θα υποχωρεωθεί να μειώσει ξανά τις εκτιμήσεις της για τον πληθωρισμό μέσα στους επόμενους μήνες».
Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι η τράπεζα θα διατηρήσει την τρέχουσα απόψη ότι η πληθωρισμός θα σκαρφαλώσει στο 2% μέσα στο ερχόμενο έτος, παραμένοντας σε αυτό το επίπεδο κατι το 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης