Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Οι κίνδυνοι στην παγκόσμια οικονομία θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται σε 3 χρόνια το αργότερο

tags :
UBS: Οι κίνδυνοι στην παγκόσμια οικονομία θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται σε 3 χρόνια το αργότερο
O πρόεδρος της UBS, Axel Weber, εκτιμά ότι οι κίνδυνοι ύφεσης είναι αυξημένοι
Η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να έχει φέτος ένα από τα καλύτερα έτη μετά τη παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, με τόσο τις αναπτυγμένες όσο και τις αναδυόμενες χώρες να αναπτύσσονται ενώ ο πληθωρισμός παραμένει υποτονικός και οι νομισματικές συνθήκες παραμένουν κυρίως διευκολυντικές.
Αλλά αυτή η τόσο καλή πορεία θα μπορούσε να τελειώσει μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια, σύμφωνα με τον πρόεδρο της UBS, Axel Weber.
«Είμαστε στο τέλος της μια μακράς ανάκαμψης και το πολύ σε δύο με τρία χρόνια από τώρα θα μπορούν να υλοποιηθούν κάποιοι κίνδυνοι.
Τα ρίσκα ύφεσης είναι αυξημένα» δήλωσε στο CNBC.
To ΔΝΤ διατήρησε στο 3,9% την πρόβλεψη της για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2018, που αν τελικά δικαιωθεί θα είναι η μεγαλύτερη επέκταση μετά το 2011.
Ωστόσο, το Ταμείο προειδοποίησε ότι τα επίπεδα του παγκόσμιου χρέους έχουν «χτυπήσει» ρεκόρ και οι κυβερνήσεις θα πρέπει να αρχίσουν να περιορίζουν τα χρέη τους και να δημιουργούν μαξιλάρια ασφαλείας.
Σύμφωνα με τον Weber, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει να επίσης να προετοιμαστούν για τέτοιους κινδύνους, ενώ ο ίδιος πιστεύει ότι οι τράπεζες είναι πλέον καλύτερα προετοιμασμένες σε σχέση με πριν την τελευταία κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης