Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ότι συνέβη στο Ιράκ (2003), στη Λιβύη (2011) και στην Ουκρανία (2014) θα γίνει και στη Συρία - Οι αμερικανικές πρακτικές

tags :
Ότι συνέβη στο Ιράκ (2003), στη Λιβύη (2011) και στην Ουκρανία (2014) θα γίνει και στη Συρία - Οι αμερικανικές πρακτικές
Πως βοηθά τις μεγάλες δυνάμεις η προπαγάνδα των δυτικών ΜΜΕ
Tην Κυριακή 15 Απριλίου, η βρετανική εφημερίδα Guardian απαγόρευσε στους «επιθεωρητές του OPCW να ερευνήσουν τον τόπο της χημικής επίθεσης στη Douma» και ισχυρίστηκε ότι δεν υπήρχε αμφιβολία ότι πράγματι συνέβη μια χημική επίθεση στο Douma της Συρίας στις 7 Απριλίου.
Στο άρθρο της κατηγορούσε την κυβέρνηση της Συρίας ότι διέπραξε την επίθεση με τα χημικά.
Οι ερευνητές του ΟΗΕ έχουν ξεκινήσει την διερεύνηση της υπόθεση στη συριακή πόλη Douma, η οποία προκάλεσε τις κοινές αμερικανικές, γαλλικές και βρετανικές επιθέσεις κατά των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και των εγκαταστάσεων χημικών όπλων στη Δαμασκό.
Η άφιξη της αντιπροσωπείας από τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) πραγματοποιήθηκε όταν ο Συριακός στρατός είχε ήδη "εκκαθαρίσει" πάνω από 2.000 πολίτες της στην περιοχή της ανατολικής Γκούτα, στην οποία ανήκει στη Δούμα.
"Οι μονάδες των γενναίων στρατιωτικών μας δυνάμεων και των βοηθητικών συμμαχικών δυνάμεων ολοκλήρωσαν τον "καθαρισμό" της ανατολικής Γκούτα, συμπεριλαμβανομένων όλων των γύρω πόλεων και των χωριών, από ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις", ανέφερε η δήλωση της βρετανικής διοίκησης.
Δεν υπήρχε καμία πηγή γι 'αυτό, αλλά αυτή η φράση είναι μια πεισματική χειραγώγηση του νου, διότι εδώ έγραψε στην πραγματικότητα η Γενική Διοίκηση της Συριακής Κυβέρνησης: «Δήλωση της Γενικής Διοίκησης του Στρατού που κηρύσσει την Ανατολική Γκούτα σαφή της τρομοκρατίας», όπως τονίζει η συριακή κυβέρνηση εαυτό.
Το βασικό ζήτημα για όλο τον κόσμο είναι να επιτραπεί στον Οργανισμό για την Πρόληψη των Χημικών Όπλων (Douglas) να διεξαγάγει ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με τα στοιχεία εκεί.
Αυτός ο τύπος αναφοράς «ειδήσεων» είναι σχεδόν καθολικός στη Δύση, μεταξύ των ΗΠΑ και των συμμαχικών κυβερνήσεών τους, οι οποίες αναφέρονται στους εαυτούς τους ως «δημοκρατίες» και προσπαθούν να ανατρέψουν και να αντικαταστήσουν ηγέτες σε χώρες που ενδιαφέρονται, με δικούς τους επιλεγμένους δικτάτορες.
Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις στο Ιράκ το 2003, στη Λιβύη το 2011, στη Συρία (για πάντα) και στην Ουκρανία το 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης